Nechtěl jste přece jenom hrát první zápas série proti Plzni na šest hráčů?

Ne, to určitě ne. Nemáme na to upřímně ani fyzicky, když jsme tak hráli proti Chomutovu, tak už to bylo v závěru na velké riziko, zda branku dostaneme, nebo ne. Plzeň je navíc úplně jiný soupeř, využili by toho a skončilo by to ještě o mnohem víc branek. Na to teď nemáme.

Nakonec jste vstřelili šest branek. Čekal jste to?

Myslím, že to nečekala ani Plzeň. Ale zase jsme deset branek dostali. Mrzí mne, že jsme nedali víc gólů ze hry. Věděl jsem, že power play hrajeme dobře a to jsme dnes znovu ukázali. Spíš mne mrzí ty branky, které jsme dostali, byly častokrát od obsazených hráčů. Kluci se střelcem nešli v souboji až do konce, to mne mrzí. Mohli jsme dostat méně branek a když už jsme power play sehráli takhle dobře, tak to mohlo být i víc dramatické. K tomu by bylo ale potřeba například takové nasazení jako vzávěru série proti Chomutovu. Nebylo to prostě úplně ono.

Jakoby kluci nevěřili, že mohou vyhrát.

Přesně tak, nebylo to od začátku takové to správné nastavení, že Plzeň chci i tady potrápit a porazit jí. To tam prostě nebylo.

Jak bude důležité, aby toto nastavení bylo v domácím druhém zápase jiné?

Musíme jít do toho s maximálním nasazením. Když tam pustím mladé kluky, tak palubovku žerou. Tak ale musí být od všech hráčů. Myslím si, že někteří se do takového správného nastavení pro play-off v prvním zápase prostě nedostali. Nechci tím říct, že to vypustili, ale ten potřebný drajv tam prostě nebyl. To čekám od všech v druhém zápase v Edenu.

Jak hodnotíte výkony mladých juniorů ze zlaté devatenáctky?

Jsem strašně rád, s jakou odvahou to odehráli, nebáli se. U Lukáše Kuči to už všichni víme, jak umí zahrát, zase vstřelil branku.  Ale když jsme nasadili Filipa Klabana a Aldiyara Kazbekova, tak také šlo hned vidět, že chtějí hrát, že nebojí, byla to paráda. Jsou to mladí kluci. Chci jim ukázat, že šanci ve Slavii mají, že ji budou dostávat. Počítám s nim i do druhého zápasu.



Další aktuality

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.