Napadlo vás to, že budete mít ještě v této sezoně takovou roli na hřišti? Navíc, že přispějete tolika důležitými brankami?

Nečekal jsem to, vůbec. Jsem samozřejmě rád, že to tam padlo. Ale já jsem důsledným zastáncem toho, že prostě nezáleží na tom, kdo dával góly. Hlavní je to, že se vyhrálo a postoupilo. To je základ.

Dobře, ale i přesto, některé ty branky byly parádní. Třeba ten v druhém zápase v Chomutově.

Bylo to slabší, pravou nohou. Když ten míč takhle skáče, tak je to tak padesát na padesát. Měl jsem štěstí, že jsem to trefil tak přesně.

Důležitý byl i gól v posledním duelu, nebylo to tak jednoduché, jak se to na první pohled zdálo. Máte rohy takhle natrénované?

Tam to bylo spíš o tom, že to gólman vyrazil přímo do mě, když jsem nabíhal. To bylo taky trochu se štěstím. Musel jsem pro míč trochu couvnout, ale skončilo to v síti.

My jsme spolu mluvili po prvním zápase, kdy jste označil druhý poločas za katastrofální. Věřil jste v tu chvíli, že sérii ještě otočíte?

Je pravda, že naše situace po prvním zápase nebyla dobrá, protože jsme přišli o dva hráče kvůli červeným kartám a zranil se Zdeněk Sláma. Najednou jsme byli minus tři hráči. Pořád jsem ale věřil tomu, že máme morálně silný mančaft a máme zkušenosti na to, abychom to otočili. To se naštěstí potvrdilo.

V druhém zápase jste si hodně pomohli s power play, na kterou nedokázal soupeř reagovat. Jak ta taktika vůbec vznikala?

Přišli s tím Zdeněk Sláma a Honza Homola, myslím, že to prosazoval hlavně ten druhý. Ale dohodli jsme se na tom všichni, protože nám toho vlastně moc nezbývalo. Nic proti mladým hráčům, kteří s námi byli, ale v tu chvíli nás reálně naostro bylo pět, nebo šest se zkušenostmi na takový zápas. Museli jsme na to přistoupit, i když to nehrajeme rádi, protože víme, že to není pěkný futsal. Ale je to play-off, ve kterém se nehraje na krásu, ale musí se hrát na vítězství.

Jaké jsou vůbec ty pocity po čtvrtém postupovém zápase?

Jsem na tým obrovsky pyšný. Od druhého zápasu kluci předvedli výkony na hranici svých možností. Hráli až nadoraz, končili úplně vyštavení, protože nechali na hřišti všechno. Takhle si představuji, že kluci budou jezdit a makat v každém zápase. Moc jim děkuju.

Ondra Míča byl v druhém zápase 37 minut na palubovce, Tonda Hrdina před play off svedl souboj s časem v rehabilitaci. Co na jejich výkony říkáte?

To jsou kluci, na které se můžete spolehnout. Jsem rád, že jsou v našem týmu. Nechali tam všechno. Bez velkých řečí ukázali mladým hráčům, jak se ve slávistickém dresu má v play off hrát.

Osmnáctiletý Lukáš Kuča nemohl dát dlouho gól. Nakonec se chytl v posledním kole proti Olomouci. A v play off už má čtyři góly včetně toho rozhodujícího. Co říkáte na něj?

Je to jedině dobře, že po té, co jsme ho začali stavět, nám důvěru vrací takovým způsobem. Je to talentovaný hráč. Mladí kluci musí hrát, aby získali zkušenosti. Na něm je vidět, že se s ním musí v budoucnosti počítat. Doufám, že jednou převezme kormidlo a bude táhnout Slavii dál.

Pojďme zpátky k vám. Vy jste vlastně nikdy v tom tréninkovém usílí ani jako vedoucí mužstva nepolevil, nebo ano?

V průběhu sezony byly zápasy, kdy hráčů bylo dost, chtěli jsme dát prostor mladým. Já jsem roli přijal takovou, jaká byla. Měl jsem být hráč, který by měl hrát výjimečně. Jenže ke konci sezony se kádr zúžil tak, že jsem musel začít hrát. Sešlo se to tak, že jsem i nějaké branky dal. Doufám, že jsem týmu pomohl. Společnými silami jsme to zvládli.

Nebyla to nakonec vaše nejvydařenější play off série v kariéře? Jste zdravý, postoupilo se...

To těžko říct. Já jsem jich moc neodehrál kvůli zraněním, bylo to od toho finále v roce 2017 nějak se mnou nahoru dolů. Ale je pravda, že i vloni jsme museli se Slámakem nastupovat. Jak říká Ondra Míča - silné kusy zůstanou. Jsem rád, že jsme to zvládli.

Čeká vás semifinále s Plzní. Jak vidíte šance Slavie?

Důležité bude, abychom se dali do kupy zdravotně, odpočinuli si, zregenerovali. Pokud se to povede, tak věřím, že Plzeň dokážeme hodně potrápit.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.