Ply-off 2024 se přesunulo pod Ještěd, kam zavítal Interobal Plzeň. Tým mající ty nejvyšší ambice. Severočeši bohužel v prvním utkání padli poměrem 0:5, kdy především nula vstřelených branek byla velmi krutá k množství šancí, které hráči měli.

Tento fakt se bohužel opakoval i v rámci druhého zápasu, byť úvod byl velmi strhující. Plzeň nastřelila 3x brankovou konstrukci a Liberec neproměnil 3 ložené šance. Skóre tak otevřel v 8. minutě Vnuk a Plzeň šla do vedení. Velmi pohledný futsal sledovalo zaplněné publikum, které toužilo spolu s FTZS po srovnání. To bohužel nepřišlo a byli to pouze Západočeši, kteří se radovali z branek. Interobal navýšil své poločasové skóre na 5:0. Ve druhém dějství až tolik šancí před Vahalou k vidění nebylo a skóre upravoval pouze náš soupeř do stavu 0:8. Pozitivním faktem je rozhodně první ligový start teprve šestnáctiletého Martina Kurce.

Nutno podotknout, že rapidní rozdíl mezi oběma mužstvy byl znovu v kvalitě zakončení. Liberečtí padli i napodruhé. Série se tak přesouvá opět na Západ !!!

Ohlasy aktérů: 

Viktor Žampa (FTZS Liberec): “Myslím si, že jsme herně úplně nepropadli, ale špatně jsme bránili standardní situace. Buď jsme špatně stáli nebo jsme tam byli pozdě. Špatná zodpovědnost při bránění. V útoku nám chybí taková ta chladnokrevnost. Moc v těch šancích přemýšlíme a pak zvolíme špatné řešení. Taky musím vyzdvihnout výkon Vahyho. Pochytal nám spoustu šancí.”

Daniel Vik (FTZS Liberec): “Atmosféra byla úplně suprová. Bylo to znát, že přišla plná hala. Hrálo se mi s takovou podporou skvěle. Byl bych moc rád, kdyby tolik lidí chodilo i v příští sezoně.”

Tomáš Buchta (Interobal Plzeň): "Začátek byl pro nás stejný jako v Plzni. Soupeř měl několik šanci, ale nevyužil. Pro nás to pak bylo důležité, že jsme vystřelili první branku a následně přidávali další. Zapas jsme ale kontrolovali."

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.