Proti Liberci jste museli na poslední chvíli řešit celou řadu absencí, jak jste se sestavu vůbec dali dohromady?

Zůstalo nás snad jen sedm statečných. Pár kluků skolila viróza, ale myslím si, že taková výhra nás po těch nepovedených zápasech venku povzbudí. Jsem rád, že nám to vyšlo, i když jsme neměli takovou herní převahu, jakou bychom chtěli. Ale vzhledem k okolnostem to byly hrozně důležité tři body.

Vy jste si po své brance sundal dres, to jste z toho měl až takovou radost?

Kapitán Homola mě chválil, že jsem trochu zhubnul, tak jsem to chtěl tady v hale ukázat. (úsměv) Sedlo mi to luxusně, takhle mi to sedne jednou z deseti pokusů, takže jsem opravdu rád, že to tam zapadlo a že jsem dal po dlouhé době gól. Koukal jsem, že všichni gólmani stříli góly v lize a už mě štvalo, že jako jeden z mála v téhle sezoně gól ještě nemám. Jsem rád, že už to neplatí a navíc, že to bylo za tak důležitého stavu.

Za fanoušky jste běžel přímo sprintem oslavovat, pak jste si nemohl obléknout dres zpátky, to jste ten sprint vydýchával?

Byl jsem zpocený, tak to nešlo. Dostal jsem žlutou kartu, ale mám první, v celkovém součtu za celou kariéru mám tak dvě, takže za tohle mi to stálo. Je to lepší než ji dostat za řeči.

Do hry budou muset naskočit mladí hráči, co tomu před play off říkáte?

Ono to tak bývá. Jsou to pro ně velké zkušenosti. Věřím, že se na play off se dáme dohromady, Ondra Míča a Jan Křemen se uzdraví, na návratu maká i Antonín Hrdina. To bude nejdůležitější, aby nás bylo víc a abychom mohli síly víc rozložit. Na malý počet lidí se play off hrát dobře nedá.

Dalším soupeřem, který přijede do Edenu, je Kadaň. Co od nich čekáte?

Umí nás potrápit. Caio střílí spoustu gólů, nepotřebuje k ráně moc prostoru. David Filinger nás všechny velice dobře zná, dá se čekat, že připraví proti nám nějakou taktiku, jak nás překonat. Věřím, že když se semkneme jako proti Liberci, tak to zvádneme.

Vychytaná nula taky musela potěšit, zvlášť když Liberec měl spoustu šancí...

Těší, samozřejmě. Bylo to taky po delší době.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.