Jak se to vůbec sešlo, že jste se objevil v Helasu?

Byl jsem ke změně klubu víceméně přinucený kvůli své práci. Byl jsem vyslán na speciální půlroční výcvik do Brna. Nestíhal bych v tréninky v Chrudimi, zvládal bych maximálně jeden nebo dva, což by nemělo smysl, takže jsem se dohodl s vedením, že se přesunu na půl roku do Brna a pak se vrátím.

Jaké to bylo po takové dlouhé době hrát jinde než v Chrudimi?

Upřímně jsem z toho měl zezačátku strach. Ale kluci mě překvapili tím, jak mne přijali. Kabina funguje výborně, máme kvalitního trenéra, tréninky mají dobré tempo. Jsem ohromně spokojený.

Rozdíl je v tom, že v Chrudimi se vždy hrálo o první místo, v Helasu o příčky níž, jak tohle vnímáte?

To je určitě rozdíl. Na druhou stranu mám ale větší zápasové vytížení, což je pro mě plus. Uvidíme za půl roku, co se z toho vyvine.

Jak se vám hraje ve vaší čtyřce, máte tam hodně zkušené spoluhráče...

Kluci jsou hodně kvalitní. Martin Směřička, David Cupák i Honza Havel mají zkušenosti a myslím si, že když nám to sedne, tak hrajeme docela dobrý futsal a myslím si, že to do budoucna bude jen lepší a lepší.

Jste na čtvrtém místě, kdyby to tak dopadlo a přešli jste přes čtvrtfinále, tak byste mohli jít na Chrudim. Mohl byste hrát?

To bych mohl hrát (úsměv). Bral bych to ale jako každý jiný zápas.

Jak jste si jinak zvykl v Brně, je to přece jenom větší město...

Je to větší město, to je pravda (úsměv). Na druhou stranu se mi tam líbí, máme kvalitní kolektiv v práci i na futsale. Lidi kolem vás dělají tu správnou náladu, to je v pořádku. Jsem spokojený.

V Chrudimi byste tak velké vytížení asi po příchodu brazilských posil neměl...

S tím souhlasím. Navíc jsem byl po zranění, nehrál jsem a netrénoval měsíc a půl a dostávám se teprve do tempa. Takže si myslím, že už bych takové vytížení neměl. Život sám mi přinesl dobré řešení.

Jaké máte v Helasu ambice do závěru základní části a pak pro play off?

Myslím si, že to skončí tím čtvrtým místem. Ale uvídí se, určitě budeme chtít dojít do semifinále.

Koho tam čekáte?

Uvidíme, nechci nikoho odepisovat, ale jsme připravení na Chomutov.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.