Utkání se hrálo od úvodu ve vysokém tempu a bylo vidět, jak je zápas pro obě mužstva důležitý. Lepší vstup do zápasu měl ovšem Rapid, který se dostal do vedení na začátku 6. minuty po brance Jaroslava Nováka. Bohužel za další minutu vyrobil Rapid chybu v rozehrávce a Liberec srovnal poměrně jednoduše na 1:1. Ve 13. minutě předvedl parádní individuální akci Tomáš Vobořil, z jehož práce těžil dorážející Jiří Zápotocký - 2:1 pro Rapid. I tentokrát však dokázal Liberec rychle odpovědět poté, co vystihl roh Rapidu a po rychlém brejku srovnal na 2:2.

Rapid ovšem pokračoval v dobrém výkonu i nadále, bohužel nabídnuté příležitosti v další branku nepřetavil. Naopak v 19. minutě připravil po další chybné rozehrávce příležitost svému soupeři, který nabídnutou šancí nepohrdl a poprvé v utkání se dostal do vedení a to minutu před poločasem. V posledních okamžicích prvního poločasu byl k vidění také likvidační zákrok libereckého Allanzina, který však rozhodčí ocenil pouze žlutou kartou.

Ve druhém poločasu hrál hostující Liberec více z bloku a snažil se vyčkávat na chyby Rapidu. I přes gólově bohatý první poločas a další velké příležitosti v poločase druhém, se diváci dočkali další branky až ve 37. minutě. V té době už hrál Rapid ve snaze vyrovnat power-play, která i tentokrát přinesla své ovoce, když na konci dobře sehrané akce byl Jiří Novotný a srovnal na 3:3. V samotném závěru utkání dokonce sahal Rapid po výhře, bohužel střelu Ondřeje Žežulky zastavila tyč liberecké branky, a tak se oba týmy rozešly smírně po remíze 3:3.

Ohlasy aktérů

Martin Gajdoš: (Rapid Ústí nad Labem):  “Do začátku zápasu jsme vstoupili lépe my, bohužel po vlastních chybách jsme šli do šaten za stavu 2:3. Do druhého poločasu poločasu jsme nastoupili s tím, že zapas otočíme. Nakonec jsme pouze dorovnali na konečných 3:3. Za mě zasloužená remíza pro obě strany.”

Karel Vrabec (trenér FTZS Liberec): "Podle mého názoru se jednalo o spravedlivou remízu, na obou stranách bylo velké množství neproměněných šancí. Druhý poločas jsme byli pod větším tlakem soupeře, udeřit jsme mohli z brejků. S bodem jsme spokojeni."

| STATISTIKY

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?