Nejprve mi v krátkosti zhodnoťte utkání.

Věděli jsme, že půjde o těžké střetnutí, vždyť proti sobě hrály první a druhý celek tabulky. A také to, že Slavia má skvělý tým, doma je velmi silná a pokud nenastoupíme s maximální koncentrací a na plný výkon, můžete tu mít problémy. Bohužel jsme naše plány v prvním poločase trochu nechali v kabině a museli vydat hodně sil, abychom zápas úspěšně zvládli. Nakonec se nám to ale podařilo, z čehož máme velkou radost.

Kuriozitou utkání bezesporu je, že jste musel čelit hned třem prodlouženým penaltám. Už se vám to někdy v kariéře stalo?

Třikrát v zápase ještě opravdu nikdy. Dvě penalty jsem už párkrát zažil, ale tři, to je i pro mě nová zkušenost.

Navíc jste všechny chytil. Dá se tedy říct, že jste penaltový specialista?

Asi ano, dá se to tak nazvat. Ve všech mých působištích jsem na penalty chodil, a to třeba i tehdy, když jsem nebyl na hřišti. Navíc se mi v jejich chytání docela daří. Mám svůj styl, recept, ale ten vám pochopitelně neprozradím (smích)

Nakonec jste v zápase mohl vychytat čisté konto, tedy nebýt vaší velké hrubky. Co se tam stalo?

Život brankáře není jednoduchý, když udělá chybu, většinou je z toho gól. Inkriminovaný moment se zpravidla stane, když je špatná koncentrace, což je i můj případ. Šlo o lehkou střelu a snadný zákrok, proto jsem přemýšlel dopředu, chtěl míč chytit a hned rozehrát, viděl jsem vepředu nějaké dobré rozestavení... Samozřejmě jsem si hned uvědomil, že jsem se dopustil chyby a tým nepodržel, na druhou stranu jsem ale také věděl, že utkání se hraje na čtyřicet minut a zbývalo ještě třicet. Bylo potřeba se hned zkoncentrovat, resetovat hlavu a pokračovat dál. To se mi myslím povedlo a nakonec jsem snad svoji chybu napravil.

Chytáte v helmě, což se tak často nevidí. Proč?

Od mala jsem chytal fotbal a když mi bylo nějakých patnáct let, tak jsem se srazil s hráčem a utrpěl vážný úraz hlavy. Dva dny jsem o sobě nevěděl, pak strávil dva týdny v nemocnici a skoro rok a půl nemohl do branky. Proto jsem začal používat helmu, jsem v ní jistější. Prostě něco jako váš Petr Čech. (smích)

Když jste dostal nabídku jít do Chrudimi, radil jste se s bratrem, který tu kdysi působil?

Samozřejmě, a nejen s ním, ale třeba i s Dudu, který tu chytal nedávno. Chrudim jsem ale trochu znal, byl jsem tu v době, když zde hrával bratr. Proto jsem věděl, že jde o kvalitní klub, který se pohybuje na špici tabulky, hrává Ligu mistrů a celkově má ve futsalovém světě dobré jméno. To moje rozhodování podpořilo.

A zatím se vám tu líbí?

Ano. Jsem tu tedy jen měsíc a ještě mám na adaptaci nějaký čas, ale jsem tu spokojený. Město je malé, pohodové, tým skvělý, vyhráváme, mám všechno dle smlouvy, takže dobrý.

 

Další aktuality

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.