Domácí do utkání vstupovali s dvěma novými akvizicemi, kterými byly brankař Marek Kalina a Roman Bala. Oba zmiňovaní se velkou měrou podíleli na výborném týmovém výkonu domácího týmu.

Do první půle nastoupil tým okolo hrajícího trenéra Martina Janečky ve velkém tempu, které umocnila i zaplněna bystřická hala, která od začátku táhla domácí futsalisty za vítězstvím. V prvním dějství jsme mohli vidět velké množství krásných futsalových situací. Hostující tým byl taktéž velmi aktivní, ale proti byl vždy skvěle chytajici Kalina.
Do druhé půle vstoupili domácí ještě lépe, než do půle první a díky hattricku domácího kapitána Lošťáka se vždy SKUP drželo minimálně o branku před svým soupeřem.

Domácí tým také skvěle zvládl hru proti pěti. Kaňkou na včerejším utkání tak byly tři červené karty, jedna pro domácí a dvě pro hostující tým.

Ohlasy aktérů:

Jakub Řičica (místopředseda SKUP): „Dneska jsme začali sérii pro nás velmi důležitých zápasů. Konečně se na nás usmálo i štěstí. Proměňovali jsme šance a urvali jsme první vítězství. Chtěl bych kluky moc pochválit za dnešní výkon. Věřím, že nás dnešek nakopne a předvedeme tyhle výkony i v dalších zápasech."

Jaromír Ježek (Mělník): „Prohráli jsme si to sami, soupeř hrozil jen ze standardek a z výhozu do druhého vápna. To, co my neproměníme za šance, je velká smůla. Nechápu, jak se nám povedlo si dát tři vlastní góly a dostat dvě červené karty. Za stavu 3:2 jsme měli odskočit na 4:2, místo toho to je 3:4. Zápas jsme podcenili a i výsledek podle toho dopadl.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.