Domácí do utkání vstupovali s dvěma novými akvizicemi, kterými byly brankař Marek Kalina a Roman Bala. Oba zmiňovaní se velkou měrou podíleli na výborném týmovém výkonu domácího týmu.

Do první půle nastoupil tým okolo hrajícího trenéra Martina Janečky ve velkém tempu, které umocnila i zaplněna bystřická hala, která od začátku táhla domácí futsalisty za vítězstvím. V prvním dějství jsme mohli vidět velké množství krásných futsalových situací. Hostující tým byl taktéž velmi aktivní, ale proti byl vždy skvěle chytajici Kalina.
Do druhé půle vstoupili domácí ještě lépe, než do půle první a díky hattricku domácího kapitána Lošťáka se vždy SKUP drželo minimálně o branku před svým soupeřem.

Domácí tým také skvěle zvládl hru proti pěti. Kaňkou na včerejším utkání tak byly tři červené karty, jedna pro domácí a dvě pro hostující tým.

Ohlasy aktérů:

Jakub Řičica (místopředseda SKUP): „Dneska jsme začali sérii pro nás velmi důležitých zápasů. Konečně se na nás usmálo i štěstí. Proměňovali jsme šance a urvali jsme první vítězství. Chtěl bych kluky moc pochválit za dnešní výkon. Věřím, že nás dnešek nakopne a předvedeme tyhle výkony i v dalších zápasech."

Jaromír Ježek (Mělník): „Prohráli jsme si to sami, soupeř hrozil jen ze standardek a z výhozu do druhého vápna. To, co my neproměníme za šance, je velká smůla. Nechápu, jak se nám povedlo si dát tři vlastní góly a dostat dvě červené karty. Za stavu 3:2 jsme měli odskočit na 4:2, místo toho to je 3:4. Zápas jsme podcenili a i výsledek podle toho dopadl.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?