Už od první minuty byl hodně aktivní reprezentant Vokoun. Už po necelé půlminutě hry posla Mykytjukovi první navštívenku. Po minutě a půl už se ale měnilo skóre. Směřička odhlavičkoval míč právě k JIŘÍMU VOKOUNOVI, ten vyhrál souboj se Zdráhalem a přes pravou nohu Mykytjuka o prvního zmiňovaného skóroval - 0:1. O tři minuty později JIŘÍ VOKOUN prošel přes Matejova na levé straně a jeho slabá a značně nepovedená střela propadla přes chybujícího Mykytjuka na zadní tyč - 0:2. Helas se pak snažil rychle oklepat. Do karet mu nehraje ani zranění Mykytjuka, kterého musel nahradit Klímek. Přesto se Helas snaží z nepovedeného startu oklepat a v 9. minutě se mu podařilo snížit. Při autu Cupáka z pravé strany snižuje TOMÁŠ POUL ze středu brankoviště přes Abrhama 1:2. Do konce poločasu pak bylo k vidění několik šancí na obou stranách, ale ani jeden tým se radovat z branky nemohl.

Druhý poločas začal Helas stejně jako ten první. Sotva časomíra ukrojila z času jednu minutu, tak přišel gól hostí. Jakub Sváta získal míč na pravé straně, předložil jej nahrávkou JIŘÍMU VOKOUNOVI a ten se trefil na zadní tyč - 1:3. Helas se opět nadechl v 26. minutě, Zdráhal udělal kličku zleva Jakubu Svátovi, jeho střelu vyrážel Buchvak a s dorážkou zprava o vzdálenější tyč přispěchal MILAN SVOBODA - 2:3. O minutu později si mohl vzít Mělník dvougólové vedení zpět. Havel nalil chybou na půli při nahrávce na Směřičku hostujícímu Matěji Svátovi a ten postupoval sám na Klimka, toho trefil ovšem do hlavy. No a bylo z toho nedáš dostaneš. V 27. minutě Perina podržel míč na pivotu a potom nechal vystřelit MARTINA SMĚŘIČKU z prvního doteku k pravé tyči - 3:3. Remíza vydržela osm minut. Pak JIŘÍ VOKOUN získal míč zpět proti Směřičkovi z pravé strany, udělal kličku Havlovi a jeho bodlo k bližší tyči znamená, že Mělník znovu vede 3:4. Na začátku 39. minuty přišlo poslední představení tuzemského reprezentanta v barvách Mělníka. Pátý gól JIŘÍHO VOKOUNA! Abrham vystoupil na Cupáka, tomu sjel míč z nohy a odrazil se na střed, kapitán hostů posílal balón z dálky do prázdné brány - 3:5. O půl minuty později ještě Helas vykřesal možnost bodového zisku. Havel přihrál zleva na pravou stranu a DAVID CUPÁK napálil balón z jedničky do bližší šibenice - 4:5. Vyrovnat už se ale domácím nepodařilo.

Ohlasy aktérů

Tomáš Poul (Helas Brno): „Dnes se nám v domácím zápase vůbec nedařilo, špatně jsme do zápasu vstoupili a i přes to, že jsme se dokázali dotáhnout, tak v rozhodujících momentech v obou šestkách jsme nebyli dostatečně důrazní. Proto si soupeř odváží všechny tři body. Nezbývá nám nic jiného, než dnešní zápas hodit za hlavu a připravit se na páteční těžký výjezd do Liberce.”

Pavel Šuba st. (Mělník): „Po selhání v závěru na Slavii a zbytečné ztrátě bodů, jsme chtěli v Brně tohle napravit a zvítězit. To se díky skvělému Vokymu povedlo. Dát skoro všechny góly v jednom zápase, se v Olympiku kdysi dávno jednomu hráči povedlo, ale to bylo v divizi.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.