Dvě branky, a dva střelci, kteří v tomto utkání jednoduše řečeno dominovali. Na onu první trefu utkání se nemuselo čekat nějak dlouho- v osmé minutě utkání se prosadil Tomáš Vnuk, a vyslal tak favorita utkání do vedení. Na tuto úvodní branku navázal úderem čtrnácté minuty Mikuš, a Interobal Plzeň tak první poločas přečkal s poměrně příjemným náskokem.

Ve druhém poločasu jako kdyby se s brankami doslova roztrhl pomyslný pytel. Zkrátka a jednoduše- toto byla jízda značka elitní soutěž! Pět minut po startu druhé půle druhou branku dne přidal Mikuš, a za necelou minutu na to dotáhl svůj hattrick. Ve velmi krátkém odstupu na tento úspěch navázal Kozár s Holým, po jehož brance domácí vedli už o šest branek, a mohlo tak přijít patřičné uvolnění ve hře.

V devětadvacáté minutě přidal svou druhou branku Tomáš Vnuk, a úderem třiatřicáté minuty završil i on hattrick. Hostující Kadani se drobné útěchy z tohoto pekla v pekle dostalo až v sedmatřicáté minutě, kdy na 8:1 snižoval Japa. Utkání pak zakončil v samotném závěru Jaroslav Holman.

Plzeň tak bezezbytku naplnila roli favorita, a po jednoznačné výhře 8:2 (2:0) se v průběžné tabulce posunula na průběžné čtvrté místo. Na rozdíl od zbytku tabulky mají ale Západočeši o jedno až dvě utkání méně.

Ohlasy aktérů

Adam Knobloch (hráč Plzně): "Byl to zcela určitě náročný zápas. Věděli jsme, že to nebude jednoduché, ale myslím, že jsme k tomu přistoupili zodpovědně, a celkový výsledek tomu odpovídal."

Radek Novák (brankář Kadaně): "Dnes Plzeň ukázala svou kvalitu. My dělali individuální chyby a Plzeň je uměla potrestat. Na tuto prohru musíme zapomenout a připravovat se na další utkání.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Rapid poprvé vyhrál, po přestávce otočil průběh v Chomutově
Rapid poprvé vyhrál, po přestávce otočil průběh v Chomutově 21.10.2024

Chomutov po prvním poločase v severočeském derby nad Rapidem vedl 3:2, po změně stran ale Ústečtí skóre dvěma góly otočili a odvezli si domů tři body a první výhru do tabulky. V tabulce poskočili na sedmé místo před svého pondělního soupeře.

Liberec má šestou výhru, Helas porazil těsně o gól
Liberec má šestou výhru, Helas porazil těsně o gól 20.10.2024

FTZS Liberec uhájil svoji stoprocentní bilanci také v šestém utkání, když na domácí palubovce porazil Helas Brno 2:1. Na gól Marka Bíny ještě odpověděl Tarik Lukšija, na Davidův gól už hosté zareagovat nedokázali. Severočeši jsou v tabulce druzí, Brňané sedmí.

Salák a spol. nastříleli Klokanům čtrnáct branek
Salák a spol. nastříleli Klokanům čtrnáct branek 20.10.2024

Kadaň v neděli nepřipustila proti Klokanům ani náznak nějakého vyrovnaného průběhu - po prvním poločase vedla o sedm branek a stejný příděl nachystala nováčkovi i po změně stran. Hattrickem k výhře 14:0 přispěli Salák, Caio a Rodrigo (ten se trefil dokonce čtyřikrát). Domácí poskočili na pátou příčku, Bohemians jsou osmí.