Chrudimští nastoupili do utkání s klasickou reprezentační čtyřkou, takže po nějaké době dal trenér Alecio opět dohromady bratrskou dvojici Drozdů, a začali hodně aktivně. Do vedení se mohli dostat již ve 3. minutě, obstřel Davida Drozda ale proletěl jen těsně vedle levé tyče. Gólová radost tak přišla o minutu později, kdy se David změnil v nahrávače a po jeho krásném vysunutí otevřel skóre Everton. V 7. minutě přidal po pěkné akci Slováčka druhý úspěch André a trenér Helasu Galia si musel vzít oddechový čas. Díky němu se Brňanům na chvíli podařilo nápor Chrudimi utlumit a dokonce sami dvakrát nebezpečně vystrčili růžky. Takže si zase „tajm“ vzal kouč Alecio a výsledek se dostavil takřka vzápětí, brejk dvou na jednoho proměnil ve třetí gól Everton. Opravdu vydařený a parádně odmakaný poločas pak uzavřel přesnou dorážkou Max (4:0).

I po změně stran měli domácí hru jasně ve své moci, chybělo ale přesné zakončení, přitom šance Pavla Drozda nebo Andrého po brance přímo volaly. Navíc ale Helas výrazně přitvrdil (žluté karty 2:4), což mu rozhodčí celkem tolerovali, takže se hra dost kouskovala a neměla takový spád. Potěšit oko diváků pátým gólem mohl ve 30. minutě David Drozd, osamocený „nájezd“ mu však zneškodnil vyběhnuvší brankář Klímek. V posledních třech minutách střetnutí zkusili Chrudimští power play, navíc hrál Helas s pěti akumulovanými fauly, ale v největší šanci netrefil Mareš úplně prázdnou klec, a tak se skóre již nezměnilo. Radost z výhry to ale domácím fanouškům pokazit nemohlo, výkon jejich týmu se jim tentokrát opravdu musel líbit.

Ohlasy aktérů

Max (FK Chrudim): „Věděli jsme, že Helas má v této sezoně skvělý mančaft, ale my jsme dnes odehráli asi nejlepší poločas v letošní sezoně. Dělali jsme vše podle představ trenéra a hlavně jsme dali góly. Po pauze už to nebylo takové, ale hlavní je, že jsme vyhráli a udrželi čisté konto.”

Milan Svoboda (Helas Brno): „Věděli jsme, co nás čeká a jaká kvalita proti nám bude hrát. Chtěli jsme být aktivní a nenechat Chrudim, aby nás zavřela na naší polovině. Ikdyž jsme se dobře připravili a rozebrali jsme si jejich nový herní systém, tak nás hlavně svým pohybem a strojovými herními prvky trestali. Soupeři k výhře gratuluji. My teď budeme chtít získat další možné body v nadcházejícím utkání se Slavií.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.