Nejprve mi v krátkosti zhodnoťte dnešní zápas, který přinesl dva naprosto rozdílné poločasy.

Očekával jsem těžké utkání, což se potvrdilo. Soupeře jsem v obou zápasech letošní ligy viděl, prezentuje se velmi dobrými výkony a na to, že je nováčkem soutěže, jde o kvalitní mužstvo. My se stále učíme novou hru a tím bohužel dáváme každému protivníkovi určitou výhodu, protože naši hráči pořád ještě přesně neví, co hrát. Je to ale jen otázka času. Věřím, že se to bude rychle zlepšovat.

Ve druhém poločase se hra mužstva rapidně zlepšila. Připomínala už tu, jakou si představujete?

Určitě ne. I když jsme se zvedli a oproti první půli šlo o diametrální rozdíl, hra byla stále ještě hodně daleko od toho, jakou od týmu očekávám. Pořád však říkám, že je brzy na to, aby tým hrál to, co od něj chci.

Jste u mužstva již měsíc, takže můžete hodnotit. Daří se vám s týmem pracovat?

Jsem přesvědčen, že od počátku naší společné práce je vidět posun, zlepšujeme se jak fyzicky, tak takticky. Bude to ale ještě chvíli trvat. Kluci tu velmi dlouhou dobu, sedm let, hráli jiný systém a změnit to všecko prostě nějaký čas vyžaduje.

1. Futsal liga má odehraná tři kola, která jste určitě poctivě sledoval. Co kvalitě soutěže říkáte?

Podle toho, co jsem viděl, si myslím, že její úroveň je dobrá. Některé týmy mají skvělé individuální hráče, jiné zase hrají jako kolektiv, ale celkově soutěž špatná není. Není to tedy top, ale je to dobré. Ostatně dnes se to potvrdilo v prvním poločase, kdy jsme s nováčkem hráli vyrovnaný zápas.

Nejvyšší českou soutěž teď čeká třítýdenní reprezentační pauza. Co bude čekat váš tým?

Víme, že do konce roku budeme bohužel mít tři reprezentační přestávky a nezbývá nám, než se s tím srovnat. Šest kluků bude hrát za národní výběry a ti dostanou nějaký individuální plán. My, co tady zůstaneme, budeme tvrdě pracovat.

Na závěr mi řekněte, zda jste již měl možnost seznámit se s městem Chrudim a jak se vám tu líbí.

Upřímně přiznám, že jsem se z domu ještě moc nedostal. Na začátku mého působení tady je moc věcí, které chci změnit, a to ode mne vyžaduje i náročnou přípravu. Co jsem ale měl možnost vidět, tak město je malé, klidné. Do ulic vyrazím v brzké době a už se těším, až poznám jeho krásy.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.