Od první minuty ukazovala Kadaň svou připravenost na utkání, kdy na soupeře doslova vletěla. Hráči plnili rozkazy trenéra Nenada Veljkoviće, který nabádal k aktivní hře. Již ve třetí minutě se trefila domácí letní posila JAPA, který si tak otevřel střelecké konto v 1. Futsal lize. Ve čtvrté minutě dali branku oba soupeři, když se za hosty trefil Abrham a za domácí se prosadil svou střelou JAROSLAV HOLMAN. Ten vstřelil již druhou branku v sezóně a posunul se na pomyslný trůn střelců klubu INTERNATIONAL FC KADAŇ. Další branku mohla vidět z poloviny zaplněná hala již o dvě minuty později, když se poprvé v našem dresu trefil MATĚJ MAUR. O minutu později bylo v hale ještě veseleji, když svou druhou branku utkání vstřelil JAPA. Bohužel to bylo z domácího pohledu v prvním poločase vše a začal se projevovat hostující tým, konkrétně kapitán a český reprezentant Vokoun. Ten do konce prvního poločasu zvládl utkání vyrovnat a do kabin se šlo za stavu 4:4.

Ve druhém poločase se prvních deset minut střelecky trápili oba soupeři. To prolomil v devětadvacáté minutě CAIO, ale ani to nebyl zlomový moment utkání. Jelikož o minutu později opět Mělník srovnal, konkrétně M. Sváta. Do poslední desetiminutovky se šlo za rozhodného stavu. Šestou branku, a nakonec také vítěznou, vstřelil kapitán týmu MICHAL SALÁK. Ten dokázal ve čtyřiačtyřiceti letech skórovat v nejvyšší futsalové lize v České republice. Pojistku v podobě sedmé branky ještě dokázal vstřelit MATĚJ MAUR a v Kadani se již mohlo pomalu slavit, jelikož Mělník si z následné power-play nevytvořil žádnou vyloženou brankovou příležitost.

Ohlasy aktérů

Tomáš Polanský (hráč Kadaně): "Dnes jsme získali první body v sezóně, za což jsme moc rádi. Ze začátku jsme hráli svou hru a dostali jsme se do vedení. Potom jsme bohužel nechali soupeře vstoupit do utkání a bylo to drama až do poslední sirény. Děkujeme fanouškům za podporu v hale, kdy se stejně jako v minulé sezóně stávají dalším hráčem na palubovce.”

Pavel Šuba (prezident Olympiku): "Dnešní zápas nesedl nikomu z našich hráčů. Udělali jsme velké množství chyb a v koncovce byli nepřesní. Vyrovnaný zapas rozhodla dobrá domácí produktivita.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.