Slavia měla od začátku předpokládanou převahu, ale nebyla zdaleka tak dominantní jako Chrudim před čtyřmi dny. Žabinští Vlci dobře bránili, ale v 6. minutě nezachytili skvěle sehranou akci hostí a ti šli do vedení - 0:1 (Havrda). V dalším průběhu první půle orazítkovali pražané 2x tyč branky ŽV, několikrát skvěle zasáhl domácí brankář a v 16. minutě srovnal skóre domácí kapitán Chroust, který se prosadil bodlem za střední vzdálenosti - 1:1. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu. K velké smůle Vlků vstřelili hosté již ve 21. minutě šťastnou branku, kdy se v brankovišti míč několikrát odrazil a do sítě ho dokázal dopravit Křemen. ŽV se snažili aktívně bránit a udržovali hostující tým ve stálé obezřetnosti. Břevno se ale ve 26. zatřáslo nad hlavou dmácího gólmana a za dvě minuty již Slavia trefila do černého - 1:3 (Sandetskyi). Konečné skóre je však pro domácí tým poněkud kruté, jelikož svoje další tři branky vstřelila Slavia v posledních pěti minutách (35. Kuchta. 38. Žežulka, 39. Hrdina), kdy se Žabinští Vlci snažili s výsledkem, částečně za pomoci power - play, ještě něco udělat. V poslední minutě upravil ještě domácí Svoboda skóre na konečný stav 2:6.

Ohlasy aktérů

Radek Toman (trenér ŽV Brno): "Dnes jsme odehráli poměrně dobré utkání, zvláště v prvním poločase jsme byli Slavii vyrovnaným soupeřem. Bohužel ve druhém poločase jsme inkasovali laciné góly a protivník už žádné drama nepřipustil."

Zdeněk Sláma (trenér Slavie): "Dnes jsem velice spokojený, hlavně s druhým poločasem, je jen škoda, že jsme nerozhodli dřív. Soupeř s námi vydržel v prvním poločase ještě běhat, blokovat střely, ale my jsme si důsledně plnili to, co jsme si řekli. Ve druhém poločase jsme si vytvořili spoustu šancí a dostali zápas pod kontrolu. Mrzí mě jen to, kolik jsme neproměnili šancí."

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.