V přípravném duelu se Slavií padla spousta branek, jak jste byl s výkonem Olympiku spokojený?

Bylo vidět, že to je stále příprava. Oba týmy se snažily něco vyzkoušet. Dopředu to mělo ligové parametry, ale dozadu udělaly strašně moc chyb. To musíme my i Slavia do příštího týdne zlepšit. Takové branky dostávat prostě nemůžeme. Věřím, že si to ještě sedne, protože nám ještě chyběli někteří hráči. V prvním kole to bude podstatně lepší.

Jak v Mělníce probíhala příprava? Jak jste s ní spokojený?

Spokojený jsem s přípravou tak napůl. Začátek byl velice slušný, pak ale přišla zranění a výpadky hráčů. Navíc jsme pak tři z nás byli s reprezentací delší dobu pryč, takže to nebylo úplně ono. Stihli jsme tři přípravná utkání, ale věřím, že jsme všechno dohonili.

Jaký bude v příští sezoně Mělník? Bude stejný, nebo bude ještě lepší?

Věřím, že bude lepší, chceme to každý rok posouvat dopředu. Tým jsme chtěli doplnit, a to se podařilo. Na druhou stranu někteří hráči dost nečekaně skončili. Uvidíme, jak to bude celé vypadat. Chtěli bychom zase bojovat o vyšší pozice, ale hlavně hrát hezčí futsal než minulý rok.

Mrzelo vás, že jste neudělali ve čtvrtfinále ani bod? Stále to zůstává pro Mělník taková ta hranice, kterou nedokázal překonat…

Chtěli jsme to zlomit vloni, byli jsme od toho se Slavií kousek, protože všechny tři zápasy byly vyrovnané. Asi to zklamání pořád v nás trochu je. Nebyl to asi ještě ten správný čas a tým nebyl dostatečně připravený, aby takový zápas vyhrál, nebo dokonce postoupil dál. Zase je to pro nás letos další obrovská motivace. Chtěli bychom to zlomit a posunout se do semifinále.

Od koho očekáváte, že bude táhnout celý tým?

Jirka Vokoun tahounem bude určitě, pokud bude zdravý. Vrátil se nám Dominik Šup, který takovým dalším tahounem byl a určitě bude dál. Přišel také Tomáš Abrham, který má spoustu let odehráno v lize, uvidíme, co Pepa Gabčo, snad zase bude střílet a bude nás držet svými brankami.

Co brankáři, už je rozhodnuto, kdo bude jednička?

Rozhodnuto nemáme. Myslím si, že oba gólmani jsou hodně vyrovnaní, Martin Šanda byl jedničkou minulý rok, ale bohužel se zranil a dostává se do toho postupně. Vitajly Buchvak ho nahradil, když Martin nemohl, a zachytal výborně. Máme velmi dobrou brankářskou dvojici, na kterou se budeme moci spolehnout, bez ohledu na to, jak to budeme mít nastavené.

S čím půjdete do prvních zápasů?

Máme doma jako první Liberec, hned těžký soupeř na úvod. Ale los je takový, že v pěti kolech chceme bodovat, chceme chytit začátek a posbírat body. Pak až máme myslím Plzeň. Do toho bychom rádi šli s čistou hlavou. Každý ví, že úvodní zápasy jsou alfou a omegou toho, jak bude celá sezona probíhat. Těšíme se na to, jsme připravení.

Na závěr se zeptám na vaši novou funkci u futsalových reprezentací. Měl jste futsalu málo, tak jste si ještě trochu přidal?

Přesně tak. (úsměv). Dostal jsem od Radka Loba nabídku. Asi jsem si udělal dobré jméno při zápasech Barcelony tady u nás. Hledal se manažer, který by celý projekt reprezentací zaštítil, kolem týmu je samozřejmě spousta organizační práce. Slovo dalo slovo a spolupráce se potvrdila. Těším se na to, bude to zase něco nového.

Přijedou Španělé, potkáte staré známé z Barcelony…

Určitě, Barcelona tvoří snad polovinu španělské reprezentace. Před půlrokem jsme tu strávili společně celý týden, tak se na ně těším. Určitě bude fajn je zase vidět a určitě si zase dobře popovídáme.

Další aktuality

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.