Jak to vypadá v Plzni před začátkem nové sezony?

Hodně jsme toho naběhali, pak jsme se trochu museli poprat s novými míči a čerstvě vytřenou palubovkou, nebylo to ideální, ale trénovali jsme opravdu hodně, dvoufázově. Samozřejmě, že po té části s běháním je to vždy náročnější, nohy vás pak při hře trochu neposlouchají a míč odskakuje. Ale my si zvykneme a bude to dobré.

Co Tomáš Vnuk osobně? Už jste to vy jako dřív?

Kéž bych mohl říct, že jo! Běhání mi nevadilo, ale pořád cítím, že to není ještě úplně stoprocentní, občas koleno cítím. Ale bude to snad lepší a lepší.

Jak se změnil kádr, bude mít plzeňský tým trochu jinou tvář?

Jádro zůstalo stejné, vyměnili se někteří cizinci, omladilo se. Uvidíme, jak se ještě kádr zmenší, je nás moc. Bohužel se nešťastně zranil Dušan Künstner, který bude asi celý podzim bohužel mimo hru. Co se týká zahraničních posil, tak vypadají dobře. Kaká hraje skvěle dopředu i do obrany, Vitinho je výborný jeden na jednoho. Budou to typově podobní hráči jako Diece a Caio, kteří nám hodně pomohli k titulu.

Odešel Michal Seidler. Kdo ho nahradí, kdo bude střílet ty góly, které dával on?

To se ptáte přesně, tam jde hlavně o ty jeho góly. Kluci se vrací, bojujou, musíme někoho najít, kdo nahradí branky, které střílel.

Na reprezentační turnaj do Thajska jste neletěli, abyste se mohli soustředit na přípravu. Nebyli jste z toho trochu zklamaní?

Já tomu rozhodnutí rozumím, možná nás to v první chvíli zamrzelo. Ale jsme tady pohromadě jako jeden tým jen tento měsíc, pak budou reprezentační srazy, Češi, Slováci, Arménie. Mladí kluci také pojedou pryč. Je to jediný měsíc, kdy se můžeme sehrát. Klub do nás investuje a samozřejmě, že chce, aby se zase z Ligy mistrů nějaké finance vrátily. To musí každý pochopit.

V září vás čeká v kvalifikaci Španělsko. Tam bude forma také potřeba…

Kvalifikace na mistrovství světa bude také ohromně důležitá, máme těžkou skupinu, každý bod se Španělskem se může počítat. Myslím, že když to řeknu blbě, tak v reprezentaci je jedna lajna Chrudim a jedna je Plzeň. Tam může na naši souhru trenér Neumann spoléhat. Fyzička, kterou jsme před sezonou nabrali, bude také důležitá, na podzim nás čeká kvantum zápasů.

Vy jste už zažil, když se hraje najednou 1. Futsal liga a Liga mistrů. V čem je to náročné?

Naštěstí budeme hrát první zápasy doma a nebudeme muset nikam cestovat. To bude pro nás výhoda. Navíc hrajeme doma i první dva ligové zápasy, takže to je taky pro nás výhodné. Pokud navíc porazíme Chrudim, tak můžeme získat sebevědomí. Naopak, když prohrajeme a pak pojedeme do Španělska a tam se nám to nepovede, tak můžeme mít hlavy dolů. Liga mistrů je úplně jiný level. Všichni uvidíme, jak bude vypadat Riga, která mohutně posiluje. Ricardinho, Vaporaki a další. Takže se musíme taky podívat, jak budou vypadat další soupeři, abychom věděli, co nás vlastně čeká.

Budete se hrát v Plzni, budete určitě spoléhat na publikum…

Já doufám, že bude zase plno, pokud postoupí Riga, tak přijede Ricardinho, ve futsale už není větší hvězda, na kterou by je šlo pozvat! Ferrao už u nás v Plzni byl. A že budeme hrát doma? To je to nejlepší, co může pro nás být. Věřím, že nás fanoušci zase poženou.

Zeptám se na závěr na plzeňský cíl pro 1. Futsal ligu, i když tuším, jaká bude odpověď…

Samozřejmě, že titul, tam nikdo nic jiného nebere! Ještě bych dodal, že i pohár, který Plzeň ještě nezískala. Ten máme také jako cíl. Někteří kluci už ho mají z jiných klubů, ale já osobně jsem ho ještě nevyhrál a letos ho chci.

Další aktuality

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.