Po něm vyrazil za svým novým klubem Real Elmos Herentals. „Jednou se do 1. Futsal ligy vrátím, ale teď chci vyhrávat tady,“ vzkazuje.

Jak se vám líbilo na brankářském kempu na Slovensku?

Kemp byl znovu naprosto super. Zúčastnil jsem se už druhého ročníku a opět se splnilo přesně to, co jsem od něj očekával. Milan Herko pro brankáře vytvořil něco neuvěřitelného a výjimečného, a patří mu za to velký dík.

Co vám přinesla možnost trénovat s ostatními brankáři?

Dala mi hlavně možnost speciální přípravy po brankářské stránce, ale také se něco přiučit. Byla to příjemná změna oproti běhaní nebo posilovně, protože pro nás brankáře je důležitá hlavně praxe na hřišti a chytání.

Jak se to všechno seběhlo kolem vašeho nového angažmá v Belgii?

Vlastně hned po sezóně mě přes mého agenta kontaktoval klub s tím, že by měli zájem o moje působení. Byl to vždycky můj sen zahrát si zahraniční ligu a vyzkoušet si, co to obnáší. Pro mě osobně to bude něco nového, vystoupil jsem ze své komfortní zóny a sám jsem zvědavý, co všechno mi to přinese. Je to nová výzva.

Jak vás v klubu přivítali?

Co se týká lidí z vedení, tak jsou všichni super a komunikace s nimi je skvělá. S nikým jiným jsem bohužel ještě v kontaktu nebyl, ale věřím, že to bude stejné a dosáhneme společných cílů.

Jakou budete mít konkurenci v klubu na postu brankáře?

Měli bychom tu být tři gólmani a všichni budeme ve skoro stejném věku. Budeme mít k dispozici také trenéra brankářů, který nám bude pomáhat s přípravou. Můj osobní cíl je jednoznačný – stát se jedničkou a podávat ty nejlepší výkony.

Jaké bude mít klub v belgické lize ambice?

Minulý rok klub vypadl v semifinále play off s Anderlechtem. Psal jsem si se sportovním manažerem a ten mi potvrdil, že letos je cílem být zase o stupínek výš. Já osobně jdu do každé sezóny s tím, že chci být na konci vítěz a ani v Belgii tomu nebude jinak!

Jak zatím hodnotíte své působení v české lize? Plánujete se někdy vrátit?

Myslím si, že jsem už i ve svém mladém věku nějakou stopu zanechal. Samozřejmě byly i horší zápasy, ale těch dobrých bylo daleko více. Můj návrat určitě někdy proběhne, ale momentálně se plně soustředím na to, co mě čeká, a to je belgická liga.

Další aktuality

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.