Tomáši, co rozhodlo finálovou sérii ve prospěch Interobalu?

Myslím si, že jsme prohospodařili první finálový zápas. Vypadalo to, že jsme na zápas nebyli vůbec připravení a fyzicky jsme byli hodně slabí. Plzni jsme darovali snad čtyři branky. V power play jsme poté byli takový nijací.

Začátek druhého utkání ale vypadal o poznání lépe.

Ve druhém zápase jsme do toho vlétli tak, jak nás všichni znají: ve velké intenzitě, byli jsme hodně agresivní. Vedli jsme 3:0. Poté nastal ale moment stejný jako v posledních letech. Plzeň sáhla k power play, moc se nenadřela a dala nám z ní čtyři góly z pěti. Byla velká chyba, že jsme doma nedokázali urvat bod.

Proč to nevyšlo ani ve třetím zápase?

Prvních deset minut jsme hráli docela slušně. Pak jsme dostali dvě branky. Při té druhé jsem předvedl něco, co příliš nepatří do finále, když jsem nahrál soupeři na gól, což mě na chvíli položilo. Řekl jsem si, že to zkusím pro kluky něčím odčinit. Do druhého poločasu jsme nastoupili aktivně a byli jsme odměnění vyrovnáním. Za penalty se nikdo zlobit nemůže. Neměli jsme dopustit to, aby se už třetí zápas hrálo o všechno na penalty.

Byl Ondřej Vahala klíčovým mužem této série?

Myslím si, že má Plzeň dva velice dobré brankáře. Nám Dudu také zachytal. Brankáři byli na obou stranách hodně vyrovnaní. Vahy chytal velice dobře, ale my jsme nebyli dost hladoví. V některých momentech v power play, když jsme si něco vytvořili, tak jsme hledali ještě volného hráče. Chtěli jsme to hrát až do kuchyně. Nezavírali jsme zadní tyče. Plzeň byla v tomto směru hladovější.

Stejně jako před dvěma lety sledujete Plzeň, která slaví na domácí palubovce, jsou vaše pocity v něčem podobné?

Bylo to podobné v prvním zápase, když jsme do Plzně přijeli. Před dvěma roky nás Plzeň v prvním utkání také hodně přehrála. Hrála hodně důrazně a agresivně, takovým naším stylem. Chtěli jsme si letos doma ještě jeden zápas zahrát, ale při penaltách jsme neměli potřebnou kvalitu a sebevědomí.

Na začátku třetího duelu vypadl kvůli zranění Pavel Drozd, jak to na vás působilo a jak to třeba zapůsobilo na jeho bratra Davida?

Dvojčata jsou na sebe hodně napojená. Viděli jsme, že se na ten souboj David nekoukal úplně dobře. Ptal jsem se ho po zápase, jestli něco ví o stavu Pavla. Snad by žebro nemělo být zlomené. Myslím si, že pak už na to nemyslel a odehrál velice slušný zápas. Pavel nám samozřejmě ve hře chyběl, stejně jako soupeři Jumbo (pzn. red. Michal Seidler). Byl to smolný a nepěkný moment. I když to byla vyhrocená série, tak jsme hned po třiceti vteřinách nebláznili. Líbilo se mi, že jsme ukázali, že jsme chlapi, kteří přemýšlí hlavou.

Plzeň jste v sezoně neporazili ani jednou. Jak jste to vnímali?

V některých zápasech jsme vedli, ale potom jsme dostali góly v power play. Plzeň má dobrý mančaft a už je nemůžeme jen tak porážet, jak to bylo před několika lety. My jsme měli také velice dobrý tým a měli jsme určitě jít ještě do dalších zápasů, ale když neporazíte Plzeň v ani jednom zápase, tak nemůžete získat titul.

Další aktuality

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.