Nejnovějším počinem tohoto 39letého sympaťáka, který již působí v dresu Chrudimi čtrnáctou sezonu a vyhrál s ní řadu mistrovských titulů a ocenění, je posun v historické tabulce střelců české ligy. V pátek 10. února se v derby ve Vysokém Mýtě totiž v 19. minutě proměněnou penaltou prostřílel na číslo 395 vstřelených gólů v nejvyšší české soutěži! Dostal se tak před dalšího výborného ostrostřelce Radka Mikana a osamostatnil se tak na druhém místě historické tabulky střelců. Na této metě ale Max dlouho nezůstal, hned následující týden vstřelil dvě branky do sítě Liberce a tak je jeho stav vstřelených branek momentálně na čísle 397. Na prvním místě celkové tabulky je s 459 přesnými zásahy další velká osobnost českého futsalu Martin Dlouhý. Pro úplnost dodejme, že na čtvrtém místě této tabulky je další futsalista, který zažil svoji největší slávu v barvách Chrudimi, a to Petr Vladyka (385 branek).

A co ke svému historickému počinu říká sám Max? „Samozřejmě mám velkou radost, že se mi podařilo se dostat v této tabulce na druhé místo. Vždyť jsem přeskočil výborného střelce Mikiho, se kterým jsme nějaký čas hrávali v Chrudimi spolu. Nejvíce mne ale těší, že jsem svými góly pomáhal mužstvu k mnoha vítězstvím a titulům, které jsme s Chrudimí získali. Musím takhle na dálku poděkovat všem spoluhráčům, kteří se mnou za těch čtrnáct let hráli v jednom týmu a kteří mi svými výkony a přihrávkami pomáhali se na toto obří číslo dostat. Samozřejmě že důležité je i zdraví, že se mi vyhýbala vážná zranění. Pokud se ptáte na číslo 400, pevně věřím, že se mi ho podaří ještě překonat. Jsou to už jen tři branky, tak snad to vyjde.“

O Maxově střelecké výjimečnosti hovoří i další statistiky. S padesáti góly je historicky nejlepším střelcem Poháru SFČR (o druhé místo se dělí Michal Buček a Martin Dlouhý – 43 branek), V evropských pohárech pak zaznamenal 31 přesných zásahů a dělí se zde o první místo s Lukášem Rešetárem.

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.