Dvě branky vstřelil Matúš Ševčík, po jedné pak Filip Vaktor, Martin Brychta, Jan Homola, Radim Záruba a David Jošt. První asistenci si připsal sedmnáctiletý Lukáš Kuča. Slavia je o bod za Spartou na čtvrtém místě, v posledním kole se představí na palubovce sestupujícího Rapidu Ústí nad Labem.

Slavia od úvodního hvizdu měla zápas pod kontrolou, hrála důsledně a zodpovědně do obrany, trpělivě kombinovala a proměňovala šance. Úvodní dvě branky obstarali svými kombinacemi slovenští reprezentanti Filip Vaktor a Matúš Ševčík a v jedenácté minutě to bylo 2:0. Třetí branku zařídil svojí první ligovou asistencí Lukáš Kuča, jeho akci dokončil střelou z bezprostřední blízkosti Martin Brychta. Do poločasu padla ještě jedna branka a zařídila ji znovu osvědčená slovenská spolupráce – Vaktorovu ránu z pravé strany uklidil do sítě na zadní tyči číhající Ševčík.

Po přestávce se do hry vrátil po delší odmlce David Jošt (naposledy hrál doma proti Perštejnu na začátku prosince 2022) a netrvalo to dlouho, a právě on zvýšil na 5:0. Šestou branku obstaral Radim Záruba parádní umístěnou ranou z přímého kopu, která se odrazila od tyče do sítě. Na sedmou branku nahrál Záruba Homolovi a slávisté vedli 7:0. Pak přišlo snížení, když se brankář Milen Kirov dokázal trefit k tyči při jednom ze svých výletů na útočnou polovinu. Adam Vondráček mu to mohl oplatit, ale jeho povedený pokus se odrazil od břevna.

Stejně jako v Mělníce Homola, také Antonín Hrdina oslavil své 28. narozeniny třemi body. Protože Sparta doma prohrála s Libercem, červenobílí tak ke třem bodům dostali ještě reálnou šanci poskočit v tabulce základní části na třetí místo.

Komentáře po zápase:

Filip Vaktor (hráč Slavie): "K zápasu jsme přistoupili velice zodpovědně, od první minuty jsme hráli dobře, je jenom škoda, že jsme neudrželi vzadu nulu a jednou inkasovali. S Matúšem Ševčíkem jsme zvyklí spolu kombinovat už od mládí, dneska nám to vycházelo. Jsem rád, že jsem se také konečně trefil, nějak mi to tam nemohlo v posledních zápasech spadnout. Hlavní je, že jsme vyhráli a myslím si, že dnešní zápas můžeme hodnotit jenom pozitivně."

Karel Kruliš (trenér Démonů): "Slavia byla lepší, my jsme hráli v hodně kombinované sestavě, přesto jsme podali podle mě slušný výkon, měli jsme i šance, které jsme neproměnili. Kvalita Slavie se ale projevila a hrála do jejich karet. Vyhrála zaslouženě a gratuluji ji k vítězství."

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.