Jak se to vůbec sešlo, že jste byl angažován Perštejnem?

Oslovili mě Jirka Čihák a Nenad Veljkovič ve chvíli, kdy se jim zranili hráči a měli tresty za karty. Na ten nejbližší zápas to ještě nevyšlo, protože jsem měl souběžně zápasy v Německu, kde působím jako asistent trenéra. Teď to vyšlo, budu i v Olomouci a proti Plzni. Pak věřím, že také na play-off.

Jak jste se v zápase cítil? Bylo domluvené, že naskočíte tak brzo, nebo to byla reakce na průběh utkání?

My jsme domluvení tak, že hlavně jsou tu kluci, kteří to tu celé odmakali, vybojovali postup. Když to bude trenér chtít oživit, nebo se nebude dařit, tak tam jdu já. Takže chtěl, abych tam šel. Tak jsem do toho naskočil, bohužel to moc dobrý výsledek nepřineslo. Prohráli jsme, ale chtěli jsme vyhrát a zkusit to ještě na šesté místo. Je to první sezona, kluci jsou zachránění, a to byl náš hlavní cíl. Tohle všechno je nadstavba navíc. Určitě ale chceme hrát lépe, zejména doma před svými fanoušky. Chceme jim dopřávat vítězství a ne prohry.

Připsal jste si dvě povedené asistence, uplatnil jste své zkušenosti?

Asi trochu jo. Dostal jsem míč od Michala Beleje a on si tam seběhl a křikl si, byl tam sám. Při té druhé situaci jsem viděl, že tam Jakub Kilián nabíhá, takže jsem se díval na gólmana, jako kdybych chtěl vystřelit, ale věděl jsem, že tam je možnost nahrát, naštěstí to prošlo pod nohama. Je jenom škoda, že jsme nedali šanci za stavu 4:5 na 5:5. Šli jsme sami na gólmana, ale to se prostě někdy tak stává, takový je futsal.

Čím to bylo, že vám Sparta v prvním poločase tak odskočila?

Je to nekoncentrovaností. Ale jsem tu byl první zápas, takže je to těžké pro mě to hodnotit. Chtěli jsme jim hrát víc do těla a být důraznější. To se bohužel v první půli nepovedlo.

Jak jste na tom fyzicky? Jak se udržujete v takové formě?

Není to v mém věku jednoduché. Měl jsem štěstí, že jsem s klukama trénoval v Německu v době, kdy byla nějaká zranění. Není to určitě ještě ono, potřeboval bych potrénovat víc. Doufám, že v Olomouci to bude lepší.

Roman Mareš nasadil ve svém věku laťku hodně vysoko…

S takovou legendou se já v životě nemůžu srovnávat. On je opravdová futsalová legenda a to, co on naběhá ve svém věku, to já určitě nikdy nenaběhám.

Zdeněk Sláma je ve Slavii, kde jste také působil, hrajícím trenérem. Často říká, že se obě role těžko kombinují. Jak to máte vy, dokážete se nastavit jen na roli hráče?

Je to hrozně těžké. Jako hrající trenér jsem fungoval jednu sezonu v Německu, ale to byla regionální liga, jakmile se zavedla Bundesliga, tak jsem řekl, že už hrát nebudu. Člověk nemá ten správný pohled a nemůže na průběh zápasu reagovat tak, jak by trenér z lavičky měl. Za mě to není dobré, ale Zdeněk se udržuje ve formě, je to jejich volba.

Vy jste trenérské postřehy ke hře tady opravdu neměl?

Nebylo to potřeba. Nenad je skvělý trenér, který ví, co chce hrát. My víme, co chceme hrát, víme, co trénujeme.

Říkal jste, že vše navíc k záchraně je nadstavba, čeho by rád Perštejn dosáhl?

Play-off bychom měli mít. Nemyslím si, že máme moc šancí na šesté místo. Bude to samozřejmě těžké, je to pro nás první sezona, bereme to zápas od zápasu. Play-off bude pro většinu kluků úplně nová zkušenost.

Další aktuality

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.

Vincenzo: Finále je prostě finále
Vincenzo: Finále je prostě finále 07.05.2024

Brazilec Vincenzo sehrál v semifinálové sérii Chrudimi proti Helasu jednu z klíčových rolí. Vstřelil hattrick, přidal další dvě branky, z nichž jedna přišl v závěrečném zápase v důležitý moment. Klub s dvacetiletým futsalistou přinesl předfinálový rozhovor.

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.