Na úvod mi nejprve v krátkosti zhodnoťte střetnutí.

Jednalo se o velmi těžké a tvrdé utkání se spoustou faulů, hlavně tedy na straně soupeře. Oni na nás hráli hodně vysoko a nám dlouho trvalo, než jsme se jejich hře přizpůsobili. Nesvědčilo nám ani časté přerušování a kouskování hry. Naštěstí se nám ve druhém poločase podařilo brankově odskočit a zápas rozhodnout v náš prospěch.

O důrazu Liberce svědčí i váš roztržený dres. Zdálo se mi, že jste na takto tvrdou hru nebyli ani připraveni.

My se připravujeme na všechny typy hry, tedy i na tento. Je ale pravdou, že dnes to bylo extrémně těžké. Důležité však je vítězství a tři body, což se podařilo.

Vy už působíte v Chrudimi přes měsíc, takže můžete srovnávat. Jak vidíte současný mančaft?

Předně musím říct, že jsem velmi rád, že jsem tu a také mne těší, jak mne celý tým dobře přijal. Mužstvo je zde kvalitní a já se snažím adaptovat na zdejší způsob hry. Věřím, že brzy chytnu rytmus a pomůžu tak mužstvu k co nejlepším výkonům před blížícím se play off.

Znal jste se osobně s někým z týmu, než jste sem přišel?

Znám hlavně klub, protože Chrudim je ve futsalovém světě velmi známá. Osobně jsem znal Evertona, Torrese, se kterým jsem dokonce dva roky hrával, Maxe, Capinhu a trenéra Conde.

Působil jste v Brazílii, Řecku a Francii, takže můžete srovnávat. Jakou má česká liga úroveň?

Podle toho, co jsem tu prozatím viděl a odehrál, můžu říct, že asi dobrou, možná řeknu i vysokou. Třeba dnes jsme nehráli se žádným top mužstvem z popředí tabulky a přitom šlo o utkání výborné úrovně.

Do Chrudimi jste přišel z francouzského týmu Mouvaux Lille MF, se kterým jste v létě odehráli přípravu s Benfikou a Sportingem, kterému jste dokonce vstřelil branku. Jaké to byly zápasy?

Šlo sice o přáteláky před sezonou, ale tím nechci nijak snižovat jejich význam, všichni známe sílu těchto top portugalských soupeřů. Nám se dokonce Sporting podařilo porazit, což mluví samo o sobě. Určitě se jednalo o kvalitní mače.

A sledoval jste cestu Chrudimi Ligou mistrů a třeba právě utkání s Benfikou nebo Kairatem?

Já sleduji futsalové dění po celém světě a Liga mistrů mi v tom samozřejmě nechybí. Chrudim si udělala v Kazachstánu svojí hrou a výsledky velké jméno, je jen škoda, že se nakonec nepodařilo postoupit.

Do dotazníku našeho klubového webu jste uvedl, že jste futsalový universál. První zápasy jste odehrál v obraně, dnes jste byl v útoku. Kam vás to tedy táhne víc?

Přišel jsem týmu pomoci s obojím, to je jak do obrany, tak dopředu, prostě kde bude potřeba. Nicméně až se mi podaří více zapadnout do mužstva, tak jsem typ hráče, který jde hodně do zakončení. Takže odpověď na vaši otázku zní, že asi do útoku.

Kdy se tedy dočkáme vaší první vstřelené branky?

(smích) Je pravda, že jsem zde již několik zápasů odehrál a ještě mi to tam nespadlo. Nicméně snažím se tlačit do zakončení a věřím, že v ten správný okamžik, možná třeba v ten nejdůležitější, kdy budeme potřebovat, mi to tam spadne a mužstvu tím pomůžu.

Zbývají odehrát poslední dvě kola základní části a začne vyřazovací část. Těšíte se na ni?

Každý hráč, a to v jakémkoliv sportu, se těší na to, až se bude hrát play off a ani já nejsem výjimkou. Vždyť se jedná o nejdůležitější a nejsledovanější část sezony. Pevně věřím, že v pavouku vydržíme do úplného konce a pokud Bůh dá, staneme se mistry ligy.

Další aktuality

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.

Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost
Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost 15.02.2024

Za čtyři zápasy v Helasu stihl Dominik Balog vstřelit tři branky a připsat si jednu asistenci. Co vlastně dvaadvacetiletého futsalistu do Brna z Chrudimi přivedlo? A co všechno si kromě svého herního vytížení pochvaluje?

Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii
Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii 31.01.2024

Jeden z nejzkušenějších slávistů Martin Brychta působí v letošní sezoně také v roli vedoucího mužstva. Kromě své vlastní přípravy na zápas tak dohlíží na různé předzápasové povinnosti. I přes tři vážná zranění kolene dotáhl počet svých startů v 1. Futsal lize na 200 a stále si připisuje další. Při této příležitosti jsme ho požádali o vzpomínkový rozhovor.