Hráči Rapidu cítili šanci i z důvodu několika absencí na straně soupeře, ty však nebyly vůbec znát. Olomouc i v omezeném počtu hráčů předčila Rapid ve všech směrech od důrazu, nasazení a rychlosti až po taktiku a kvalitu řešení jednotlivých situací. Nebylo se tak čemu divit, když Olomouc první poločas vyhrála 3:1.

Snahu na obrat výsledku zmrazily dvě branky Olomouce v úvodní sedmiminutovce druhého poločasu. V dalších minutách Rapid zvolil hru v power-play, ale ani ta nezměnila obraz hry. Rapid nakonec musel zkousnout hořký, ale zasloužený debakl 4:10.

Ohlasy aktérů zápasu

Martin Dlouhý (trenér FC Rapid Ústí nad Labem): "Věděli jsme, že soupeř přijel v malém počtu hráčů. Od úvodního hvizdu jsme začali Olomouc presovat, ze začátku si vytvořili pár slibných brankových příležitostí. Šance jsme bohužel neproměnili a hosté hrozili z rychlých brejků. Do poločasu se dostala Olomouc do dvoubrankového vedení a po přestávce odskočila o další dva góly. Reagovali jsme power play, která se nám nevydařila. Nakonec zápas skončil divokou přestřelkou, v níž hosté zaslouženě zvítězili."

Martin Janečka (hrající trenér SKUP): "Jsme rádi, že i v takto okleštěné sestavě se nám podařilo v Ústí nad Labem bodovat. Kluci podali výkon na hranici svých sil, plnili taktické pokyny. Pokud budeme vždy takto hrát, můžeme porážet i další týmy. Chceme bodovat i ve dvou zbylých zápasech sezóny. Chtěl bych pochválit Ústí nad Labem. Pokud bude tým takto dále pracovat, má českému futsalu co nabídnout. Sezónní cíl, kterým byla záchrana, jsme splnili, vše ostatní je již nadstandard."

| STATISTIKY

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.