Proti Slavii to pro vás byl důležitý zápas, jak se na něj po jeho skončení díváte?

Byl důležitý z pohledu tabulky. Na nás bylo trochu cítit, že se teď trochu potýkáme s takovým nějakým syndromem vyhoření, chybí nám mentální a fyzické síly, a to bohužel bylo poznat. Za stavu nula nula jsme měli dvě, možná tři šance, které jsme měli proměnit, pak jsme dostali lacinou branku z autu ze situace, na kterou jsme se připravovali. Pak už nám chyběly morální síly to zlomit. Jak říkám, trochu bojujeme v některých fázích s motivací. Na druhou stranu jsme se dokázali do utkání vrátit. Je škoda, že jsme v závěru nevyrovnali, šance jsme na to měli. Samozřejmě, že je Slavia měla taky, když využívala toho, že jsme hru otevřeli, a oni chodili do brejkových situací. Gólman Václav Klímek nás ale podržel. Když to vezmu z celkového pohledu, tak si myslím, že jsme nakonec nemuseli prohrát.

Do druhého poločasu jste šli hodně aktivně, kdybyste dali branky, mohlo to vypadat jinak.

Všechno je to o brankách. Ne nadarmo právě my nevévodíme střeleckým tabulkám. Vstřelených gólů nemáme moc a na Slavii jsme to znovu potvrdili. Šance jsme hlavně v prvním poločase měli velké a kvůli tomu, že jsme je neproměnili, tak jsme se neudrželi v zápase.

Brankář Klímek jde se svými výkony hodně nahoru, souhlasíte?

Já jsem gólmanům řekl minulý týden, že začínají ze stejné pozice, tak asi cítí, že chtějí chytat. Klímek má určité pasáže, při kterých trošičku trnu. Na druhou stranu je v brance od toho, aby něco chytl. Je pravda, že nás v tomto utkání nechal díky svým zákrokům v některých situacích ve hře a to nám pomohlo, abychom se mohli se zkusit poprat o dobrý výsledek.

Jak vaši situaci před play-off vidíte?

My nějak nespekulujeme, bereme to zápas od zápasu. Na Slavii jsme chtěli vyhrát. Ale jak jsem říkal po mentální stránce jsme na to neměli, ne po té sportovní a fyzické. Neřešíme tabulku, uvidíme, jak se konec základní části vyvrbí. Do každého utkání půjdeme s tím, že chceme tři body. Ale možná to vypadá, že na Slavii pojedeme ještě několikrát.

Co říkáte na sedmnáctiletého Lukáše Kuču, kterého Slavii nasadila do základní sestavy?

Je to kluk šikovná. Je důležité, že dostává prostor. Je to těžké, když máme v českém futsale spoustu talentů, ale nemají herní vytížení, tak talent nerozvíjí. Tím, že má Kuča kolem sebe tak zkušené hráče jako má Slavie, tak vedle nich roste a to mu hodně pomáhá.

Na Slavii vám chyběl Martin Zdráhal, bylo to hodně citelné, viďte.

Určitě chyběl. Hráče jeho typologie v kádru nemáme a troufnu si říct, že s ním bychom Slavii kousali víc.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.