Do utkání se olomoučtí futsalisté pustili v neuvěřitelném tempu, a to i přes fakt, že domácí kapitán Lošťák dojel na zápas až pět minut před jeho výkopem. První gól na sebe nenechal dlouho čekat, když se prosadil Tilkeridis, o dvě minuty už to bylo rozdílem dvou branek, když si přesný zásah připsal Janečka. Hostující však nechtěli nic vzdávat a dokázali kontrovat gólem Abrháma. Domácí tato branka nevyvedla z míry a po dvou minutách už to zase bylo o dvě branky. Gól si znovu připsal náš včerejší oslavenec – předseda klubu – Nikolas Tilkeridis!

Do druhé půle si mužstvo pod vedením vousatého génia Martina Janečky řeklo, že je důležité, aby na hřišti zůstala maximální koncentrace z dějství prvního a jako nástavbu bude potřeba přidat důraz v koncovce a lepší řešení situací jeden na jednoho. Jak bylo řečeno, tak se i stalo. Po třech minutách už znovu rozvlnil síť Kočiš. Hostujcí odpověď byla rychlá a nekompromisní. Znovu se trefil Abrhám. Domácí gólostroj to však nezastavilo a rozmezí DVANÁCTI vteřin dokázali vstřelit své branky Janečka a Šipka. Zbytek utkání se dohrával v hostujícím power-play, které však nedokázalo najít recept na skvěle připravený olomoucký tým. V posledních minutách se ještě dokázali trefit domácí kapitán Lošťák a hostující Rozboud.

Ohlasy aktérů zápasu

Jan Křižák (hráč SKUP): "Byl to velmi kvalitní zápas zejména z naší strany. Jsme za výhru moc rádi. Věřím, že ligu zachráníme, v lepším případě si zahrajem play off."

Stanislav Bejda (hráč FCD): "Zápas nezačal podle našich představ, po našich dvou šancích jsme dvakrát inkasovali. Jednoduchá silová hra na nás platila. Celou druhou půli jsme měli převahu, kterou jsme bohužel nepretavili v góly a po dvouch brejcích inkasovali a v power play jsme byli úspěšní pouze jednou. Domácí nás trestali jednou do prázdné a z 10 m kopu. Olomouc vyhrála zaslouženě."

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.