Zdeněk Sláma mohl do své sestavy zařadit uzdraveného Jana Křemena, naplno do zápasu vstoupil po delší době také Radim Záruba. Naopak David Jošt zatím zůstal ještě na lavičce a naopak chyběli Filip Havrda, Zdeněk Sita, Filip Tilinger a Adam Vondráček. Helas postrádal zkušeného Martina Zdráhala, který nasbíral čtyři žluté karty.

V úvodu zápasu oba týmy pozorně bránily, vycházely z obranného bloku a navíc se dobrými zákroky prezentovali oba gólmani Jan Žežulka a Václav Klímek. Hlavně proto se fanoušci dočkali první branky až v patnácté minutě, kdy Vaktor perfektně rozehrál aut směrem k Tomáši Kuchtovi, který z první ze sedmi metrů vymetl horní roh brněnské branky. O dvě minuty později kapitán Homola vystihl rozehrávku hostů, zatáhl protiútok a parádní stoupavou ránou poslal míč nechytatelně do šibenice. Slavia o přestávce vedla 2:0.

Po změně stran Helas vysunul svůj presink mnohem výš, slávisté si s tím většinou věděli rady. To neplatilo o 27. minutě, kdy aktivní Tomáš Poul zatáhl míč po pravé straně a křížnou ránou snížil na 1:2 z brněnského pohledu. Hned o minutu později Matúš Ševčík z krátké penalty obnovil dvoubrankový náskok, který vydržel až do samotného závěru. Bylo tomu tak zejména proto, že Klímek další Ševčíkovy akce vychytal a dařilo se i Žežulkovi, kterému v jednom případě pomohl na brankové čáře Vaktor.

Helas nasadil v závěru power-play a podařilo se mu dát druhou brankou, kterou zblízka vstřelil Pavol Matejov. Fanoušci v hledišti ještě procvičili své nervy v posledních vteřinách, kdy obětavý Vaktor zabránil na brankové čáře tomu, aby Jiří Mužík hrající power-play v brankářském dresu vyrovnal. Slavia získala velice cenné tři body proti týmu, který je v tabulce bezprostředně pod ní.

Ohlasy aktérů zápasu

Radim Záruba (hráč Slavie): "Helas jde stále nahoru, o tom jsme se přesvědčili už v Brně, byl to těžký zápas. Jsme rádi za tři body po těch domácích nezdarech proti Chrudimi a Plzni. Tušili jsme, jak bude Helas hrát, počkali jsme si na šance a po poločase vedli o dvě branky. Myslím si, že jsme měli i v druhém poločase šance, kdy jsme mohli rozhodnout dřív a mohlo to být na konci klidnější."

Tomáš Poul (hráč Helasu Brno): „Dnešní zápas jsme absolutně nezvládli svým vlastním přístupem a darovali Slavii tři body. Při tolika šancích, které jsme neproměnili a zároveň laxností při bránění, jsme nemohli pomýšlet na nějaké body. Musíme se připravit na Vysoké Mýto, protože s tímto přístupem bychom nemohli myslet na body ani v tomto utkání. Slavii k vítězství gratulujeme.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?