Ani tentokrát to nebylo ze strany domácích výsledkově přesvědčivá, ale na uchování neporazitelnosti v Řepích to Spartě stačilo.Řepští poučeni nezdarem v České Lípě, Sparťané se na zápas zkoncentrovali již od úvodních minut. Herní převahu se dlouho nepodařilo gólově vyjádřit. Úsílí bylo vidět hlavně v defenzívě, když dobrá organizace obrany nedovolovala Rapidu výrazněji zahrozit. Sami domácí udeřili až na konci prvního poločasu. Matheuse nejprve Klečka vychytal, poté však brazilský šikula vyčíhal moment před brankou a doklepl sehrávku svého spoluhráče Brahimiho o tyč do prázdné branky.

Prvním pět minut druhého dějství patřilo Spartě, z ničeho nic se ale do hry dostal i Rapid. Hosté se dostali v 25. minutě do rychlého brejku, ale míč skončil nad brankou Hůly. Další akce Ústí dokázala pokrýt skálopevná obrana týmu z Řep. Ve 32. minutě udeřili Pražané podruhé v tomto zápase. Opět klapla kosovská kombinace a míč se do sítě dostal po ose Kelmendi – Rukovci. Hosté ze severu Čech zkusili své štěstí při powerplay. Sparta na domácím hřišti přehrála Rapid Ústí nad Labem poměrem 2:0.

Ohlasy aktérů zápasu

Michal Hůla (Sparta): "Vědeli jsme, že to nebude úplně jednoduché, protože Ústí potřebuje každý bod. Připravovali jsme se na to po špatném výkonu v České Lípě, takže to nebylo úplně příjemné. Byla tam trochu nervozita, abychom soupeře napodcenili. Dopadlo to tak, jak to dopadlo, tři body zůstaly doma a budeme se připravovat na další težký zápas."

Matěj Čapek (předseda Rapidu): "Proti Spartě jsme neodehráli špatný zápas, počítají se však body a ty jsme bohužel nezískali. Škoda obdržené branky na konci prvního poločasu, po které získal soupeř více klidu."

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.