Ani tentokrát to nebylo ze strany domácích výsledkově přesvědčivá, ale na uchování neporazitelnosti v Řepích to Spartě stačilo.Řepští poučeni nezdarem v České Lípě, Sparťané se na zápas zkoncentrovali již od úvodních minut. Herní převahu se dlouho nepodařilo gólově vyjádřit. Úsílí bylo vidět hlavně v defenzívě, když dobrá organizace obrany nedovolovala Rapidu výrazněji zahrozit. Sami domácí udeřili až na konci prvního poločasu. Matheuse nejprve Klečka vychytal, poté však brazilský šikula vyčíhal moment před brankou a doklepl sehrávku svého spoluhráče Brahimiho o tyč do prázdné branky.

Prvním pět minut druhého dějství patřilo Spartě, z ničeho nic se ale do hry dostal i Rapid. Hosté se dostali v 25. minutě do rychlého brejku, ale míč skončil nad brankou Hůly. Další akce Ústí dokázala pokrýt skálopevná obrana týmu z Řep. Ve 32. minutě udeřili Pražané podruhé v tomto zápase. Opět klapla kosovská kombinace a míč se do sítě dostal po ose Kelmendi – Rukovci. Hosté ze severu Čech zkusili své štěstí při powerplay. Sparta na domácím hřišti přehrála Rapid Ústí nad Labem poměrem 2:0.

Ohlasy aktérů zápasu

Michal Hůla (Sparta): "Vědeli jsme, že to nebude úplně jednoduché, protože Ústí potřebuje každý bod. Připravovali jsme se na to po špatném výkonu v České Lípě, takže to nebylo úplně příjemné. Byla tam trochu nervozita, abychom soupeře napodcenili. Dopadlo to tak, jak to dopadlo, tři body zůstaly doma a budeme se připravovat na další težký zápas."

Matěj Čapek (předseda Rapidu): "Proti Spartě jsme neodehráli špatný zápas, počítají se však body a ty jsme bohužel nezískali. Škoda obdržené branky na konci prvního poločasu, po které získal soupeř více klidu."

| STATISTIKY

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?