Hrající trenér Slavie Zdeněk Sláma se musel znovu obejít bez řady svých opor, David Jošt, Jan Křemen a Zdeněk Sita sledovali utkání jen v hledišti, Záruba byl pouze na lavičce. Naopak v dresu Interobalu už naplno do sestavy naskočil uzdravený Tomáš Vnuk. V úvodu zápasu byli aktivní hlavně obě nedávné brazilské posily, Caio po nahrávce Dieceho také otevřel ve třetí minutě skóre. Slavia odpověděla v osmé minutě, kdy Antonín Hrdina parádní patičkou vyrovnal po přesném Vaktorově pasu. Další branka před přestávkou už nepadla, i když Diece a Caio nastřelili tyčku a velkou Rickovu šanci zlikvidoval pohotovým zákrokem Jan Žežulka. Slavia zase nevyužila slibný brejk Homoly. Další šance pochytal Vahala.

Po přestávce Slavia opět zaspala začátek poločasu a hosté své šance důsledně proměňovali. Seidler, Caio a Rešetár během sedmi minut svými brankami navýšili vedení hostů na 4:1. Naopak na druhé straně slávistické příležitosti končily zákroky Ondřeje Vahaly, který za svá záda nepustil Hrdinovu střelu, Slámovo dvojité zakončení a Ševčíkovu ránu ze dvou kroků. Posledním střelcem byl nakonec Caio, který uzavřel ve 31. minutě svůj hattrick. Na slávistické straně pak do hry naskočil kapitán U19 Filip Tilinger. Hosté i v druhém poločase dvakrát nastřelili konstrukci branky.

Ohlasy aktérů zápasu

Jan Žežulka (brankář Slavie): "Rozhodl vstup do druhého poločasu, kdy jsme dvakrát inkasovali. V prvním poločase jsme ještě drželi krok, dobře jsme bránili a podařilo se mi i pár šancí chytit. Po přestávce to už byla od Plzně lekce z produktivity, začali svoje šance proměňovat, naopak nám Ondra Vahala svoji branku zavřel a my jsme ho překonat nedokázali."

Michal Štrajt (asistent trenéra Plzně): „V prvním poločase se hrál velice svižný a důrazný futsal. Po rychlém gólu nám Slavia srovnala a my si nedokázali vzít vedení zpět i přes řadu šancí. Konec poločasu byl nervózní a pomohla nám uklidnit se až přestávka. Do druhého poločasu jsme dobře vstoupili rychlými góly a vlastně zápas rozhodli. Klid nám daly ještě další dvě trefy a jsme rádi, že jsme utkání zvládli vítězně.“

| STATISTIKY

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.