Hrající trenér Slavie Zdeněk Sláma se musel znovu obejít bez řady svých opor, David Jošt, Jan Křemen a Zdeněk Sita sledovali utkání jen v hledišti, Záruba byl pouze na lavičce. Naopak v dresu Interobalu už naplno do sestavy naskočil uzdravený Tomáš Vnuk. V úvodu zápasu byli aktivní hlavně obě nedávné brazilské posily, Caio po nahrávce Dieceho také otevřel ve třetí minutě skóre. Slavia odpověděla v osmé minutě, kdy Antonín Hrdina parádní patičkou vyrovnal po přesném Vaktorově pasu. Další branka před přestávkou už nepadla, i když Diece a Caio nastřelili tyčku a velkou Rickovu šanci zlikvidoval pohotovým zákrokem Jan Žežulka. Slavia zase nevyužila slibný brejk Homoly. Další šance pochytal Vahala.

Po přestávce Slavia opět zaspala začátek poločasu a hosté své šance důsledně proměňovali. Seidler, Caio a Rešetár během sedmi minut svými brankami navýšili vedení hostů na 4:1. Naopak na druhé straně slávistické příležitosti končily zákroky Ondřeje Vahaly, který za svá záda nepustil Hrdinovu střelu, Slámovo dvojité zakončení a Ševčíkovu ránu ze dvou kroků. Posledním střelcem byl nakonec Caio, který uzavřel ve 31. minutě svůj hattrick. Na slávistické straně pak do hry naskočil kapitán U19 Filip Tilinger. Hosté i v druhém poločase dvakrát nastřelili konstrukci branky.

Ohlasy aktérů zápasu

Jan Žežulka (brankář Slavie): "Rozhodl vstup do druhého poločasu, kdy jsme dvakrát inkasovali. V prvním poločase jsme ještě drželi krok, dobře jsme bránili a podařilo se mi i pár šancí chytit. Po přestávce to už byla od Plzně lekce z produktivity, začali svoje šance proměňovat, naopak nám Ondra Vahala svoji branku zavřel a my jsme ho překonat nedokázali."

Michal Štrajt (asistent trenéra Plzně): „V prvním poločase se hrál velice svižný a důrazný futsal. Po rychlém gólu nám Slavia srovnala a my si nedokázali vzít vedení zpět i přes řadu šancí. Konec poločasu byl nervózní a pomohla nám uklidnit se až přestávka. Do druhého poločasu jsme dobře vstoupili rychlými góly a vlastně zápas rozhodli. Klid nám daly ještě další dvě trefy a jsme rádi, že jsme utkání zvládli vítězně.“

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.