Do zápasu s Perštejnem postavil chrudimský trenér poprvé i nejnovější akvizici Petta, který se do svého soupeře na palubovce pořádně zakousl. Hned při svém prvním střídání měl dvě slibné příležitosti, obě mu ale pozorný brankář Treml pokryl. Spartak se v úvodních minutách hodně soustředil na hru na vlastní obranné polovině a přinášelo mu to úspěch až do osmé minuty.

V ní totiž David Drozd našel na zadní tyči Matěje Slováčka, který již neměl příliš složitou práci. Náskok však domácím vydržel jen několik sekund, v téže minutě totiž Capinha a Dudu vytvořili výraznou neshodu, ze které těžil do prázdné branky zakončující Daniel Klíma - 1:1.

Ve zbytku první půle se již prosazovali pouze chrudimští futsalisté. V rozmezí 11. a 15. minuty se dvakrát prosadil Everton, chvíli na to využil nepřesnosti v rozehrávce soupeře Matěj Slováček a stal se druhým dvougólovým střelcem v utkání. Minutu před koncem dokonal hattrick nahrávek David Drozd, který v akci dva na jednoho narazil Martinovi Došovi a ten upravil na poločasových 5:1.

Po přestávce však došlo ke změně. Spartak Pernštejn hned od začátku zvolil hru v power-play, díky které se snažil držet míč a chtěl trochu více zaměstnat brankáře Dudu. V úvodu sice hodně ztráceli míč, čehož například využil Everton k dokonání hattricku, následně ale předvedli parádní kombinaci, na jejímž konci zaznamenal druhou branku Perštejnu Caio.

Diváci v zaplněné hale v Heřmanově Městci viděli dále ještě také kuriózní vlastní gól Daniel Klímy, střelu přes celé hřiště v podání brankáře Dudu či dvě gólové radosti Romana Mareše. Chrudim porazila Perštejn výsledkem 10:2 a znovu prohání skóre plzeňského Interobalu v boji o čelo tabulky.

Ohlasy aktérů zápasu

David Drozd (hráč FK Chrudim): „Myslím si, že můžeme být s výsledkem spokojeni. Samozřejmě, dvě inkasované branky nejsou to, co bychom si představovali. Vypadalo to i docela dobře, dostáváme se do větší a větší formy, musíme ještě zapracovat na bránění power play, protože v ní měl soupeř poměrně dost šancí.”

Lukáš Treml (brankář Spartaku): "Dnešní zápas byl pro nás ukázkou futsalu. Hráli jsme s nejlepším týmem v lize a bylo to od prvních minut znát. Snažili jsme se dát do zápasu vše, ale soupeř byl lepší. Teď se musíme rychle oklepat a myslet už na zápas s Libercem, ve kterém budeme chtít urvat tři body za každou cenu.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.