Jako první se do velké šance utkání dostali hosté. Ke konci druhé minuty ale domácí brankář Václav Klímek vyrazil míč do bezpečí. O necelou minutu později pálil domácí Zdráhal, ale Vahala byl ve správný čas na správném místě. Na konci osmé minuty trefují hosté břevno branky domácích a na úvodní branku se tak čeká i nadále. Do střelecké kolonky se nikdo i přes další šance do poločasové pauzy nezapsal, a tak se šlo do kabin se stejným skóre jako na začátku.

Plzeň nechtěla z Brna odjíždět s prázdnou, a tak do druhého poločasu vstoupila s velkým odhodláním a tlakem na branku Václava Klímka. Helas ovšem nezůstal jen bránit, ale odpověděl několika nebezpečnými šancemi. Skóre se měnilo až ve 33.minutě. Přihrávku Ricka poslal do sítě DIECE - 0:1. O minutu později přidal Interobal druhou branku. Finální přihrávku poslal Vnuk a CAIO rozveselil hostující fandy podruhé - 0:2. Helas ani za tohoto stavu nesložil zbraně a snažil se o vstřelení branky, ale tentokrát mu nebylo přáno.

Ohlasy aktérů zápasu

David Cupák (hráč Helasu Brno): „Celý týden jsme se poctivě připravovali na soupeře a věděli jsme, jak ho bránit. Měli jsme i v některých situacích štěstí. Skvěle zachytal brankář Klímek. Místo, abychom šli do vedení šancí hráče Lukšiji, tak jsme inkasovali branku ze situace, která nebyla ani gólová. Pokud budeme takto bránit a budeme produktivní dopředu, tak věřím, že tenhle tým má sílu dostat se do vysněného semifinále. Plzni gratuluji ke třem bodům, na které se museli dnes hodně nadřít.”

Gabriel Rick (hráč Plzně): „Byl to zápas, jaký jsme přesně očekávali. Helas dobře bránil a držel je výborný brankář. I tak jsme ale měli šance v prvním poločase, které jsme mohli proměnit. Zůstali jsme trpěliví a nakonec nám pomohly obě posily, které to vzaly na sebe. Jsou to pro nás důležité tři body!“

| STATISTIKY

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?