Utkání mělo speciální podtext pro obě strany. Hostující Helas chtěl napravit svoje zaváhání z prvního společného utkání, ve kterém hostující futsalisté z Olomouce dokázali naplno bodovat a odvést si z Brna plný počet bodů. Brněnští futsalisté dále chtěli navázat na skvělou výhru nad pražskou Spartou a dostat se tak na čtvrtou příčku 1.FL, zaručující lepší výchozí pozici pro zápasy Play-off. Pro domácí futsalisty tímto zápasem začal boj o udržení v naší nejvyšší futsalové lize, a proto bylo nutné získat první ligové body v roce 2023.

Do utkání lépe vstoupili futsalisté Helasu, kteří po rychlé kombinaci otevřeli skóre. Na tento gól ještě domácí SK UP dokázalo zareagovat a díky Brázdilovi se skóre znovu měnilo. Helas však od té doby začal plnit své taktické pokyny a dokázal eliminovat silné protiútoky domácích futsalistů. Díky tomu dokázali brněnští převzít futsalovou taktovku a začít diktovat tempo prvního poločasu. Výsledkem toho bylo navýšení skóre na poločasových 1:4 z pohledu domácího celku.

Do druhého poločasu skvěle vstoupili domácí futsalisté, kteří mají statisticky daleko lepší druhé půle. Díky skvělé fyzické připravenosti hanáckého týmu byli domácí schopni mobilizovat všechny své síly a pustit se do hostujícího celku na plný plyn. Domácí futsalisté skvěle rotovali, vysoko pressovali a jejich přihrávky byly přesné. Brněnští futsalisté na druhé straně nedokázali navázat na výkon z první půle. Domácí SK UP díky třem brankám Minxe, Brázdila a kapitána Lošťáka, dokázali vyrovnat utkání. Ke konci zápasu se začaly projevovat emoce na obou stranách, avšak rozhodčí utkání skvěle zvládli a dokázali dovést utkání do konce, aniž by se některý z domácích nebo hostujících futsalistů zranil.

Ohlasy aktérů zápasu

Jakub Řičica (vedoucí SKUP): "Po velice nevýrazném a vlažném poločase z obou stran jsme si řekli, že musíme naši hru změnit! Začali jsme šlapat a vysoko presovat. Soupeři to nevonělo a přineslo to ovoce alespoň ve formě remízy."

Bohumír Doubravský (hráč Helasu Brno): „Z Olomouce odjíždíme bohužel jako poražení i přesto, že jsme remizovali. Opět jsme nedokázali dohrát zápas, který byl v naší režii, do vítězného konce. Musím však smeknout před hráči z Olomouce. Za stavu 1:4 o poločase nesklopili hlavy, ale zápas odjezdili až do konce. Hráli na riziko a přineslo to své ovoce. My teď musíme dát hlavy nahoru. V pátek nás totiž čeká jiný oříšek v podobě Interobalu Plzeň, což bude úplně odlišný zápas.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.