Nic se ale nerodilo pro domácí snadno. V prvním poločase vládli ofenzívy obou celků. Řádení útoků přineslo v úvodním dějství hned sedm branek. O tu první se postaral domácí Luis. Na jeho trefu zareagoval hráč z Brazílie, Joao Carlos. V 10. minutě se prosadil Kelmendi, ale i tentokrát Mělník zareagoval. Náskok přinesla domácím až čtrnáctá minuta, když se během krátké doby prosadili Mikus s Kelmendim. Ani to ještě nebyl konec v první půli. Na 3:4 z pohledu hostů korigoval Silva.

V druhém dějstí už padaly branky jen do mělnické sítě. Sparta využila chyb v hostující hře a trpělivě čekala na své šance. Rozuzlení přišlo v během tři minut od 24. a 26. minuty. Nejprve se trefil Matheus, po té Luis. Skóre ustanovil v 36. minutě svou druhou trefou v utkání Mikus. Sparta opět doma zvítězila, tentokrát nad Olympikem Mělník 7:3.

Ohlasy aktérů zápasu

Melos Kelmendi (hráč Sparty): "Dnes jsme šlapali úplně jinak než v pondělí. Soupeř také chtěl hrát více dopředu, což nám vyhovovalo. Dařilo se nám proměňovat šance a díky tomu jsme dnes vyhráli. Podali jsme dobrý týmový výkon, stále ale máme co zlepšovat."

Jakub Němec (trenér Olympiku): „Zápas jsme si prohráli sami opět díky zbytečným ztrátám, kterými jsme darovali Spartě většinu gólů. Bylo znát, že nám dnes chyběli čtyři hráči základní sestavy, zejména v týmové sehranosti. Sparta dnes sice nepředvedla nějak extra dobrý výkon, ale dnes to na nás stačilo. My teď musíme udělat všechno proto, abychom se těchto výkyvů formy už konečně zbavili a hráli stabilně týden co týden stejně dobře, jako hrajeme doma.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.