Jaké to bylo přebírat cenu na pódiu před tolika lidmi?

Byl jsem hodně nervózní, nevěděl jsem, na co se mě pan moderátor zeptá. Byla to nakonec otázka, kterou jsem vůbec nečekal, takže tak vypadala i odpověď, brácha se mi za to smál. Rozhovory po zápasech jsou samozřejmě mnohem lehčí, když mluvíte jenom s jedním reportérem a není u toho dalších dvě stě lidí.

Co si z toho vezmete pro sebe, když jste byl zvolen nejlepším talentem?

Je to závazek a motivace do další práce.

Co vám k vítězství v anketě říkal váš bratr Jiří?

Byl rád, přál si to i on. V minulé sezoně jsem vyhrál anketu o nejlepšího nováčka ligy, tak doufám, že příští rok vyhraje můj bratr.

V čem jste lepší než on? Jaká jste futsalová dvojčata, jste si také podobní svojí hrou?

To asi nedokážu sám říct, to musí zhodnotit někdo jiný. Myslím si, že máme techniku stejnou, ale máme každý trochu jiný pohyb. Možná je Jirka o trochu silnější.

Co byste si od něj chtěl futsalově vzít, kdyby to šlo?

Má určitě tvrdší střelu. Já si myslím, že jsem na to lépe technicky. Krásně se doplňujeme.

Většina kluků ve vašem věku dostává jen krátké časové úseky na hřišti, když jsou zápasy rozhodnuté. Vy táhnete celý tým Rapidu. Jaké to je, zvlášť v tak nepohodlné situaci v tabulce?

Je to těžké. Musíme se udržet. Každý ze zápasů je pro nás náročný. Ale já bych v téhle odpovědi rád poděkoval trenérovi Martinu Dlouhému, že nám dal šanci se ukázat, za to mu patří velké díky. Není to určitě ideální role pro mladé hráče, ale náš táta nám říká, že tak už to musíme brát. Tak nad tím už tolik nepřemýšlíme.

Čeho byste v tomto roce chtěl dosáhnout?

Já nepřemýšlím nad ničím jiným než nad tím, abychom se s Ústím udrželi a zachránili první ligu. Po sezoně uvidíme, co bude dál.

Další aktuality

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.

Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo
Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo 05.04.2024

V nominaci reprezentačního trenéra Marka Kopeckého se objevila některá velice zajímavá a nečekaná jména. Jedním z nich je Tomáš Chráscina, který si v pětadvaceti letech po povedené sezoně Žabinských Vlků oblékne poprvé dres nároďáku.