Úvod zápasu se Liberci nevydařil. Po nastřeleném břevně přišla ve 4. minutě ČK pro Dominika Vogta, který trefil nabíhajícího Poula a FTZS šel do oslabení. To Brno využilo a ujalo se vedení – 1:0. Srovnání přišlo zanedlouho, kdy se po parádním pasu prosadil na zadní tyči KAZDA – 1:1

Brno poté opět odskočilo a to po nástřelu z rohu – 1:2 z pohledu domácích. V 10. minutě zavřel zadní tyč Lukšija a bylo ještě hůř – 1:3. Liberecké dostal do hry svou individuální trefou MAREK BÍNA, který si pohrál s obráncem a vymetl šibenici – 2:3

Liberec byl v první dvacetiminutovce nedůsledný v situacích a dotáhl poločasové skóre na nelichotivých 2:5, kdy se za hosty trefil ještě Poul a Matejov.

Druhá půle byla ze strany libereckých úplně o něčem jiném. Byť se hned po pauze stihl prosadit ještě hostující Mužík – 2:6, tak to bylo ze strany hostů vše. Liberec odstartoval stíhající jízdu. Na 3:6 se prosadil přízemní střelou JAKUB DANĚK. Snížení na 4:6 přišlo po pohledné akci Kazdy, který naservíroval míč VIKTORU ŽAMPOVI. Pátá branka Liberce padla ze sálovky VOJTY NOVOTNÉHO, který mířil bodlem přesně k tyči no a srovnání zařídil tradiční liberecký kanonýr MAREK BÍNA, který se uvolnil na straně a chytrou ranou mezi nohy propálil brněnského brankáře – 6:6

Závěr přinesl ještě velké drama. Liberci bod nestačil. Novotný stihl napálit brankovou konstrukci a v poslední vteřině utkání slibně se rozvíjející akci vykopl z brankové čáry hostující Zdráhal. FTZS si tak připsal na své konto již pátou remízu v sezoně!

Ohlasy aktérů zápasu

Matyáš Kazda (hráč FTZS): "Chybělo nám štěstíčko, nastřelili jsme břevno a snad dvě tyče, bohužel nám ten kousek štěstí chybí v zápasech. Věřím, že se nám to v ostatních zápasech vrátí.”

Pavel Bína (hrající předseda Liberce): "V zápase jsme prospali první poločas. Brno bylo velmi důsledné jak v obranné fázi, tak v té útočné a zaslouženě vysoko vedlo. Druhá dvacetiminutovka byla z naší strany úplně o něčem jiném. Soupeře jsme včas dostupovali, vyhrávali souboje, hýřili pohybem a pomohli si také velmi citlivě ve hře v pěti. Utkání se v závěru mohlo překlopit na obě strany. Vzhledem k vývoji a síle soupeře bychom bod brali, ale nebudeme se tajit tím, že jsme z remízy zklamáni, jelikož jsme v posledních minutách mohli o třech bodech rozhodnout z několika situací, kde chyběl už opravdu jen kousek. Chtěl bych Brnu poděkovat za tvrdé, ale férové utkání, které nakonec vítěze nenašlo."

Milan Svoboda (hráč Helasu Brno): „Zápas se mi hodnotí velice těžce. Vyhraný zápas jsme si vlastními chybami pokazili sami. Bohužel nám chybí větší klid a přehled ve vypjatých situacích, kdy můžeme soupeři odskočit a zápas si pohlídat. Nakonec můžeme být ještě rádi za bod, jelikož vteřinu před koncem jsme vykopávali míč z brankové čáry. Můžeme jen litovat, protože jsme si mohli upevnit vysněné páté místo tabulky.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.