Úvod vyšel Plzni dle představ, už ve 2. minutě dal domácím vedení Michal Seidler. Na něj však navázal Lukáš Němec červenou kartu, když fauloval po nepovedeném výběhu. Hosté přesilovku využili a srovnali stav. Ten však dlouho nevydržel a Michal Sediler se opět trefil a svým 99. soutěžním gólem v plzeňském dresu vrátil do vedení Interobal. Do poločasu se dokázali na domácí straně prosadit Lukáš Rešetár, Peter Kozár, Michal Holý a Lukáš Křivánek. Na gólovou smršť hosté zareagovali tři vteřiny před poločasem. O půli tak svítil na tabuli stav 6:2.

Druhý poločas odstartovala vlastní trefa hostů, na kterou ale dokázali navázat i úspěchem na druhé straně a skóre se posunulo na 7:3. V rámci 25. minuty se dvakrát trefil Peter Kozár a zkompletoval první hattrick v plzeňském dresu. Po něm přidal svoji druhou trefu v sezóně Gabriel Rick a z jeho tváře byla čitelná značná úleva. Poslední branka zápasu padla ve 38. minutě a opět do vlastní branky dostali míč hráči Olomouce.

Ohlasy aktérů zápasu

Peter Kozár (hráč Plzně): „Olomouc byla na začátek roku dobrý soupeř na rozehrání. I tak jsme ale nemohli nic podcenit, šli do toho naplno a chtěli jsme dát co nejvíc gólů. Hodně akcí nám vyšlo a zaslouženě jsme zvítězili.“

Jan Šipka (hráč SKUP): "Plzeň byla jednoznačně lepší a přehrála nás hlavně hrou power play. I přesto jsem rád, že se nám dařily brejky a individuální akce."

| STATISTIKY

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.