Situace v tabulce je pro Severočechy s devíti body svízelná. Jsou jen dva body od sestupových příček. „Teď už je to tak, že ne, že můžeme, teď už bodovat prostě musíme,“ burcuje svůj tým.

Se Slavií jste si nezasloužili prohrát…

Těžko se to hodnotilo, první poločas jsme byli jednoznačně lepší. Ani jsme to asi nečekali, šli jsme do zápasu s respektem, ale nebojácně. Měli jsme řadu šancí, bylo jich do patnácté minuty snad šest, sedm. Gólů musíme dát z tolika nebezpečných akcí víc než jeden. Je to obrovská škoda.

Právě vy jste tu jedinou branku dal, jak to, že právě vy jste na Vondráčka dokázal vyzrát?

Dobře jsem si vypíchl míč, když jsem čekal na jejich diagonální přihrávku, která byla pomalejší. Byli jsme na tuhle situaci připravení a chtěli jsme právě na tyhle přihrávky vystupovat dřív. Gólman mi vyběhl, tak jsem to dával přes jeho rameno na zadní tyč. Spadlo to tam. Ale ten gól bych určitě za nějaký bodový zisk vyměnil.

Čím to je, že šance neproměňujete ani v zápase, ve kterém dominujete. Bez branek se nedá vyhrát.

Myslím si, že se s tím potýkáme celou sezonu. Šancí máme v každém zápase hodně, ale nedotáhneme je, nepadá to tam ani ze standardek a rohových kopů, které si vytvoříme. Vůbec nám to tam nestřílí, navíc pak ještě se Slavií takovou nezkušeností o všechno přijdeme. I když u nás mluvit o nezkušenosti je taky už ošidné, protože ligu už hrajeme docela dlouho.

Devět bodů je docela málo na to, jak dobrý futsal hrajete.

Určitě je to málo, nejsme s takovou bilancí ani trochu spokojení. O spoustu bodů jsme se naší neschopností ve finální fázi připravili sami. Čeká nás těžký nový rok, hned leden bude náročný, protože hrajeme se soupeři kolem nás, a budeme muset naplno bodovat. Teď už to nebude, že můžeme a že to jdeme zkusit. Teď to bude těžký boj o záchranu, mezi čtyřmi, pěti týmy je to dole hodně nabité.

Marek Bína nastřílel třináct branek, ostatní jsou daleko za ním s počtem gólů. Není právě v tom ten problém, že se nedaří dalšího střelce najít?

Mára je určitě naším hráčem podzimu, padalo mu to tam hlavně v první části. Teď jsme byli vyhaslí, jako bychom spoléhali na to, že gól dá jenom on. Já jsem byl měsíc, nebo spíše skoro šest týdnů mimo, takže jsem tomu taky moc nepomohl. Pak tam máme jednogólové, dvougólové hráče, ale takhle to nemůže být. Máme to postavené na týmovosti, bojovnosti a asi téhle bilanci odpovídá náš mizerný bodový zisk.

Do ligy přišel jako nováček Perštejn, kterému se daří. Koho plánujete dostat pod sebe?

Nechci nikoho jmenovat. Je to tam hodně vyrovnané, rozdíl mezi play-off a sestupem je snad tři body. Bude to určitě těžké jaro. Musíme do toho jít s čistou hlavou.

Co jste si přál do nového roku 2023?

Za mě zdraví, ten minulý rok byl pro mě z tohohle hlediska hodně těžký. A zdraví přeju všem futsalistům. Nám v Liberci pak mnohem víc bodů než jsme získali na podzim.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.