Jak jste viděl zápas se Slavií? Ztratili jste dva body, nebo jeden získali?

Já si myslím, že remíza je pro oba týmy akceptovatelná, protože utkání se přelévalo z jedné strany na druhou. Šance měla v prvním poločase Slavia, my jsme ale taky měli nějaké příležitosti. Bohužel jsme ke konci obou poločasů nasbírali pět faulů, což nás trochu limitovalo v tom, jak jsme se chtěli v těchto fázích utkání prezentovat.

Hrálo se ve velké rychlosti a s nasazením, místy to připomínalo play-off…

To je dobře! Díky takovým utkáním hráči rostou. Když hrajete proti týmům, které nechtějí hrát a celou hru rozkouskují s gólmanem, tak je to něco jiného. Se Slavií bylo tempo jiné, obě mužstva chtěla hrát dopředu a ve finále z toho bylo atraktivní utkání.

Mluvil jste o faulech, hodně jich udělal Martin Zdráhal, nebyl přemotivovaný?

To ne, nějaké fauly tam z jeho strany byly, ale on si toho je vědomý. Ale bylo to dílem toho, že soupeř byl kvalitní. Pak do soubojů někdy přijdete pozdě a pramení z toho fauly.

Co všechno Helasu Zdráhalův příchod přinesl?

Martin má jinou typologii hráče. Má nízké těžiště, je rychlý v soubojích jeden na jednoho. Možná nám takový typ hráče chyběl, i když ne že bychom před tím neměli rychlé hráče. Ale skládačku týmu velice vhodně doplnil.

Ligu jste začali velice dobře, jednu chvíli byl Helas i první, pak přišly tři prohry v řadě. Co se podle vás stalo?

Asi nejsme ještě tak velké mužstvo, abychom takový tlak zvládali. Nás nejvíc mrzí domácí zápas s Olomoucí, který jsme měli vyhrát. Po prvním poločase to bylo víceméně rozhodnuté, my jsme ale pak vypadli z tempa hry, a to nás dostalo do kolen. Na druhou stranu si za to můžeme sami a je na nás, jak se s tím popereme. Náš progres bude trvat trochu déle, začali jsme intenzívněji trénovat tři, čtyři měsíce. Nepřijde to ze dne na den, změny potřebují čas.

Někdy je ale dobré, když takové selhání přijde včas…

Každá taková facka je nakonec dobrá, ve finále má na kluky pozitivní vliv, protože si uvědomí, že si zápasy nemůžeme jít jen zahrát, ale musí se odmakat tak, jako třeba proti Slavii.

Mladí kluci, které v Helasu máte, jsou zase o rok starší, cítíte, že je tým zase sehranější?

Osa týmu zůstala, doplnili jsme to o Havla a Zdráhala, ostatní posily s námi už hrávaly, proto nebyl jejich proces začlenění tak dlouhý. Já říkám, že když budeme takhle intenzivně pracovat, tak se mužstvo bude zvedat. Proces to bude dlouhodobější.

David Cupák mi v posledním rozhovoru říkal, že chce medaili. Vy také máte před sebou takovou vizi?

Já se nezaměřuji na nějaký konkrétní cíl. Já chci, abychom mužstvo zkonsolidovali a dobře pracovali. A šli krok za krokem nahoru. Bylo by to samozřejmě moc hezké, ale zatím k tomu máme hodně daleko. K tomu se můžeme přiblížit jen pracovitostí na tréninku.

Vyhráli jste v Perštejně, to jsou jistě cenné body z venku. Dřív to s Helasem bylo v těch zápasech u soupeřů trochu složitější, někdy se zdálo, že to jezdíte jen odehrát…

To byl problém předešlých sezon. Občas motivace jet s kvalitním kádrem ven trochu chyběla. Ale tím, že jsme kádr trochu upravili a pracujeme s hráči, se kterými jsme se před sezonou na nějakém systému domluvili. Je jasné, že pokud chcete pomýšlet na první pětku, tak nemůžete jenom vyhrávat doma, musíte zákonitě dovézt i body z venku.

Nejbližší zápas máte ve Vysokém Mýtě, je to takové utkání, o kterém právě mluvíme?

Tam se na nás chystají už půl roku. Bude to těžké utkání, mám z toho trochu obavy. Je to specifický mančaft, který hraje ve specifickém prostředí. Na zápas pojedeme s veškerým respektem, protože to bude pro nás velice nepříjemný soupeř.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.