Tomáši, jsem rád, že tě vidím bez berlí. Jak je na tom aktuálně tvůj zdravotní stav?

Před měsícem jsem byl na kontrolní rezonanci, kde mi pan doktor řekl, že vaz je na 97 procent srostlý, což je výborná záprava. Menisky se zahojily rychleji, než čekal. Využili jsme speciální metodu, kterou dělají v Pittsburghu.

Jak budeš koleno v následujících týdnech postupně zatěžovat?

Už jsem začal běhat. Posledních čtrnáct dní už jsem v rychlejším pohybu, není to sice ještě sprint, ale zkouším už změny směru a myslím si, že v průběhu prosince bych mohl skočit do haly.

Jaký máš individuální program?

Každý den cvičím doma dvě tři hodiny kompletně celé tělo, abych se udržoval. Bylo mi doporučeno, abych chodil běhat na trávu. Poté půjdu na tartan, a pak přejdu na palubovku, aby tam nebyl tak rychlý skok z travnaté plochy na tvrdší povrch v hale.

Kdy se dá očekávat tvůj návrat do zápasového kolotoče?

Bavili jsme se s doktorem, že bych se mohl vrátit už v prosinci, ale přijde mi to příliš brzy. Hraje se tam jen pár utkání. Takže to necháváme až na dobu po Novém roce. Alespoň bude další čas na přípravu. V lednu bych tedy mohl naskočit do zápasů, ale uvidíme, jak se celá situace vyvine.

Jak si vůbec zvládal dlouhou dobu bez futsalu?

Pro mě to bylo doma horší, protože jsem musel posilovat, což nesnáším. (směje se) V létě tam bylo ještě kolo a bazén. Teď už tedy mohu běhat, takže každý den něco dělám. Když se nemohu hýbat, tak mám stále svoje hokejové kartičky, které sbírám. (úsměv)

Co říkáš na dosavadní průběh 1. Futsal ligy?

Myslím si, že je to tak, jak se před sezonou očekávalo. Plzeň a Chrudim hrají nahoře o první místo. Následuje je Sparta se Slavií. O páté místo si to rozdají Helas a Perštejn. Klíčový duel vývoje celé sezony bude po Novém roce, kdy s Interobalem přivítáme Chrudim. Tam se rozhodne o tom, kdo bude první po základní části.

Jak důležité je skončit po základní části na první místě?

Je to velká výhoda, případnou finálovou sérii začínáte doma, a to je hodně velký rozdíl. Potvrdilo se to v posledních dvou sezonách, kdy v roce 2022 vyhrála titul Chrudim a o rok dříve my. Vždy to bylo po vítězství mistrovského týmu v základní části.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.