Démoni vstoupili do zápasu lépe něž hostující FTZS a od začátku si vypracovávali šance, ale v brance Liberce dnes stál velmi dobře připravený Dlask. Démoni se mohli dlouho prosadit ani z vyložených příležitostí a tak přišla chyba na druhé straně, když Bína vystihl Macháčkovu přihrávku a individuální akci zakončil na vzdálenější tyč a Liberec vedl v jedenácté minutě 1:0. Démoni pokračovali v neproměňování šancí, a když už se zdálo, že Liberec půjde do kabin s vedením, přišla individuální akce Rozbouda, který si navedl míč do středu hřiště a uklidil míč dvacet dva vteřin před sirénou k pravé tyči Dlaskovi branky – 1:1. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Druhý poločas už byl střelecky vyrovnanější, šance byly na obou stranách, když už se všichni pomalu smiřovali s remízou přišla chyba Benka, jehož rozehrávku vystihl Abrhám, který s Výborným tak postupoval dva na jednoho a po uvolnění od prvně jmenovaného Výborný uklidil míč pod břevno Dlaskovi branky, a Démoni tak otočili minutu a dvacet šest vteřin před koncem stav utkání ve svůj prospěch na 2:1. Liberec se pokusil ještě vyrovnat v power- play, ale k větší příležitosti se hráči hostů nedostali a Lípa si tak připsala první vítězství v sezóně a odskočila ze sestupových pozic právě před svého pátečního soupeře.

Ohlasy aktérů zápasu

Jiří Šubrt (předseda Démonů): "Zápas byl kvalitní a velice rychlý. Šance byly na obou stranách. Jsem moc rád, že jsme konečně přetrhli šňůru pokažených zápasů a bodovali naplno. Před domácím publikem to těší dvojnásobně. Konečně se můžeme po dlouhé době radovat."

Jakub Dlask (brankář Liberce): "Dnes to byl bohužel asi náš nejhorší výkon. Podařilo se nám vstřelit první branku, ale potom naše aktivita opadla a soupeř se dostával více do hry. Prohra v derby vždycky mrzí a dnes dvojnásob, protože jsme cítili, že jsme na tento zápas dobře připraveni."

| STATISTIKY

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.