Na Slavii jste předvedli docela sympatický výkon, vstřelili jste čtyři branky, byl to zatím nejlepší výkon z dosavadního průběhu 1. Futsal ligy?

Řekl bych, že naše výkony mají stoupající tendenci. Nechci, aby to vypadalo namyšleně, ale myslím si, že jsme měli na kousek lepší výsledek.

Jaké to vůbec bylo začínat ligu s těmi největšími favority? Vypadá to, že to pro vás teprve všechno naostro začne…

Paradoxně tohle jsme si přesně říkali před zápasem, že jsme ty první tři kola měli ty nejtěžší soupeře, a navíc jsme hráli v takové polátané sestavě. Od poháru s Baníkem by to už ale mělo mít nějakou stoupající tendenci, což se proti Slavii potvrdilo. Chtěli jsme nějaké body přivézt už z Prahy, to se nepovedlo, ale teď už bezpodmínečně chceme vyhrávat.

Vy jste jako hrající trenér dal dva góly, na další jste nahrál. Jak jste s takovou bilancí spokojený?

Těší mě to. Kolikrát jsem na hřišti od toho, abych góly střílel. Ale kluci mi to výborně připravovali. Dnes to hlavně byl suprový týmový výkon podpořený individuálními věcmi. Je to škoda, že to nevyšlo.

Vy jste působil v Uherském Hradišti, kde to bylo spíš takové fotbalovější, Olomouc působí mnohem futsalovějším dojmem. Cítíte to taky tak?

My už hrajeme nějaké ty roky spolu a víme, co od sebe čekat. Máme najeté potřebné základní systémy. Futsal stále děláme amatérsky, ale snažíme se to dělat tak, jak nejlépe umíme.

Jaká je role hrajícího trenéra? Jste víc hráč, nebo trenér?

Já to beru z té pozice, že se snažím klukům předat nějaké informace před zápasem, ale jinak jsem normálně hráč. Tréninky vedu, ale v samotném zápase se cítím stoprocentně jako hráč. Před utkáním a o poločase něco řeknu, ale jinak hlavně hraju.

Aleš Benek to dělal v Liberci, ale časem sehnal trenéra. Neuděláte to taky tak?

Po pravdě, mě to trénování i na takové minimalistické úrovni baví. Myslím, že nám to zatím vyhovuje. Kdybychom měli nějaké finanční prostředky nazbyt a nějaký trenér nás chtěl trénovat, stejně nevím, jestli bych to přepustil. Vyhovuje nám to takhle, mě i klukům.

Jaké máte v Olomouci cíle?

Každý tým na spodku tabulky říká, že chce play-off. My určitě nechceme spadnout. Postup jsme už jednou odložili, abychom se nějak zapracovali do určitých kolejí, ale teď chceme na futsalové scéně působit dlouhodobě a prostě nejvyšší soutěž udržet. Nabalovat na futsal v Olomouci stále více lidí a částečně město pobláznit futsalem, jak se nám to několikrát v druhé lize podařilo.

Jak velký rozdíl to ve srovnání s druhou ligou je?

Ty první čtyři týdny to pro nás byl jiný sport. I když se Slavií už to bylo skoro srovnatelné. Já si jsem si ale jistý, že na této pozici na konci soutěže určitě nebudeme.

Další aktuality

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.