Bývalý slávista svoji první branku neslavil, u těch dalších už ale své emoce neubrzdil. I přes úspěšný vstup do soutěže si je mladý futsalista vědom toho, že jeho tým bude potřebovat čas na sehrání.

Vstup do 1. Futsal ligy se vám povedl, čekali jste, že zabodujete i proti Slavii?

Je to nečekané. Připravovali jsme se hlavně fyzicky a jsme rádi, že jsme získali bod, protože to pro nás bude to správné nakopnutí. Musíme hrát dál s pokorou.

První gól jste neslavil, ty další už ano, co se k tomu dá říct?

První gól jsem neslavil, mám úctu ke Slavii, kde jsem hrál a naučila mě to, co mě naučila. Ale ty emoce po dalších gólech, to už se nedalo ubrzdit.

Co jste si říkali, když vám Slavia ve druhém poločase odskočila a vedla o dvě branky?

Já jsem kluky stále hecoval, abychom nepřestávali bojovat a hráli dál svůj futsal, napadali je a nebáli se hrát individuálně. Jsem rád, že se nám to povedlo a stihli jsme srovnat.

Dali jste čtyři branky z rohů. To jste stihli nacvičit?

Musím popravdě říct, že jsme neměli čas to natrénovat. Jsme ale rádi, že jsme zaimprovizovali a že se nám to takhle podařilo.

Jak vy osobně jste se po návratu cítil? Jaká ta 1. Futsal liga je?

Návrat do ligy byl skvělý, jsem rád, že jsem tady. Chci hlavně pomoct týmu, abychom dokázali vyhrávat. Byla tu fantastická atmosféra, chtěl bych všem fanouškům, kteří přišli do haly, poděkovat. Vyburcovali nás ke skvělému výkonu. Doufám, že přijdou i příště.

Vy jste si třemi brankami nasadil hodně vysoko laťku. Kolik byste chtěl nastřílet gólů?

Já chci hlavně pomáhat týmu, moc dobře vím, že jsme také jednou kvůli mně branku dostali. Jednu tutovou šanci jsem nedal. Jsem rád, že mi to tam nakonec napadalo, ale kluci mi to takhle výborně připravili. V týdnu jsem tu slíbil, že dám tři góly, tak jsem rád, že jsem to splnil.

Máte v týmu dva nové Brazilce, co se o nich dá prozradit?

Přiletěli ve středu, zapojili se jen do jednoho tréninku. Ale oba jsou to skvělí hráči, gólman je fantastický a Caio nám pomohl podržet balon. Potřebujeme čas na to, abychom se sehráli. Bude to náročné, ale věřím tomu, že budeme předvádět dobré výkony.

David Černý dlouho futsal nehrál, ale to se asi nezapomíná…

David je fantastický hráč, proti Slavii předvedl to, jak je hodně silný ve hře jeden na jednoho. Je to pro nás obrovská posila a osobnost. Pomůže nám, abychom zvládali hlavně takhle těžké zápasy.

Sportovní ředitel David Filinger říkal, že i když přišly tak zajímavé posily, tak bude myslet hlavně na záchranu. Jak to máte nastavené vy?

Samozřejmě, že to je to tak, chceme to brát s pokorou, hlavně dobře pod naším trenérem Nenadem Veljkovičem trénovat. Máme to nastavené tak, že se chceme napřed sehrát. Určitě chceme zabojovat i o vyšší příčky, ale záchrana je pro nás prioritou.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.