Jak celkově účast na mistrovství světa hodnotíš? Jsi zklamaný, že jste nedosáhli na medaili, nebo byl samotný boj o medaile úspěchem?

S odstupem času jsem samozřejmě spokojený s výsledkem, ale hned po zápase s Portugalskem jsem věděl, že jsme měli šanci na medaili, a že je to škoda, že jsme ji nepřivezli.

Jaké byly první zápasy ve skupině?

Myslím si, že zápas s Polskem byl nejdůležitější, protože jsme chtěli postoupit z prvního místa ve skupině, abychom nešli hned na vítěze z jiné skupiny. Byl to vyrovnaný zápas plný emocí, který nakonec dopadl v náš prospěch, druhý zápas se Saudskou Arábií byl také těžký, ale řekl bych, že jsme ho nakonec přesvědčivě bez větších problémů vyhráli.

Co jsi říkal na gól Honzy Žežulky?

Jsem moc rád, že se Honza trefil. My jsme velcí kamarádi, takže mu to moc přeju, ale spíše bych vyzdvihl jeho zákroky než jeho gól, bylo moc fajn se opřít o výborného gólmana, kterého prostě na takovém turnaji potřebujete.

Porazit Argentinu se asi nepodaří každý den, jaký to byl zápas?

Zápas s Argentinou byl z počátku hodně nervózní, ale disciplinovanost a touha po vítězství nám pomohla to zvládnout. Zatím mám s Argentinou bilanci 2 výhry a nula proher, takže s tím jsem opravdu spokojený. (úsměv)

Před zápasem s Brazílií jsi psal, že to bude hodně těžké, v čem jsou oni tak dobří? Dá se jim nějak čelit?

V čem jsou dobří? Myslím si, že jsou lepší úplně ve všem! Celý jejich tým jsou profesionálové trénující sedmkrát týdně a my jsme měli ve výběru kluky, kteří nemají třeba ani ligový start. Samozřejmě nechci shazovat jejich kvalitu a nasazení, ale prostě nemůžeme se s Brazilci rovnat. Tak to prostě je.

Boj o bronz byl vyrovnaný, co nakonec převážilo?

Řekl bych, že ten zápas rozhodly první dvě minuty, které jsme nezvládli. Druhý poločas už byl z naší strany dobrý, ale to stačilo pouze na korekci výsledku.

Jaké bylo mistrovství světa jako společenská událost, co jste stihli kromě zápasů?

Je fajn porovnat naši kulturu a ty ostatní a vidět, jak se chovají hráči i mimo hřiště. Bylo to moje třetí a poslední akademické mistrovství světa a moc jsem si je všechny užil. Je tam uvolněnější atmosféra, panuje přátelské prostředí mezi hráči. Bylo celkem horko, takže to na nějaké výlety nebylo, ale ve volném dnu jsme se byli koupat u oceánu, a to bylo celkem příjemné.

Chodili jste fandit futsalistkám?

Určitě, byli jsme tam jako jeden tým, podporovali jsme se navzájem.

Jakou nejhezčí vzpomínku si z turnaje odvážíš?

Nejhezčí vzpomínku asi nemám, ale z čeho jsem nadšený, tak byla parta kluků, která tam byla. Jsem moc rád, že jsem některé poznal, a myslím si, že se budeme dál vídat jako kamarádi i mimo futsal, a to je pro mě asi po lidské stránce lepší než medaile.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.