Karle, jak se vám podařilo poskládat kádr na novou sezonou? Kdo přišel a odešel?

Letošní složení kádru bylo velice zajímavé, ale hlavně jsme potřebovali okysličit, což se, myslím si, se povedlo. Přivedli jsme do klubu čtyři nové hráče, i když jeden u nás působil už na konci loňské sezony. Příchod a dotažení Radka Hrdého z Mělníku bylo prioritou, jelikož na něj se vázali další potencionální posily, a to se povedlo i díky korektnímu jednaní s Pavlem Šubou, za což mu děkuji. Další dva hráči jsou Petr Výborný a Martin Macháček. Oba přichází z Rapidu Ústí nad Labem, kde opět zafungovala skvělá domluva s panem Čapkem, za což také děkuji. Čtvrtý hráč Muamer Mešić byl vytypován ve velkém fotbale a pevně věřím, že bude dobrou posilou. Jinak kádr zůstal pohromadě, včetně dvou hostujících hráčů z Plzně Lukáše Lecjakse a Karla Rozbouda.

Skončil tedy někdo?

Skončili u nás Matěj Maur z hostovaní z Plzně a s největší pravděpodobností Jonáš Klimt, který dá přednost studiu, které potřebuje dodělat. Velkou ztrátou je odchod Milana Bialeka, kterého jsme vypiplali po třech sezonách u nás ke stabilnímu pilíři první čtyřky, ale Milan využil nabídky Liberce a jde si zkusit nové angažmá. Přejeme mu mnoho úspěchů a budeme se těšit, že se opět někdy vrátí.

Jak bude u Démonů probíhat letní příprava?

Letní příprava začala 27. července, měli jsme odcestovat do Brna na již tradiční turnaj hodonínských borců Česko-slovenského přátelství, ale jelikož se nedaly týmy dohromady, turnaj se konal bez nás a Hodonínu. Dále pokračujeme ve třídenním cyklu pondělí a středa systémem hala, beach, hala. Na programu jsou už dva dohodnuté přátelské zápasy a o třetím se jedná: 15. srpna se utkáme s Reas Česká Lípa, 17. srpna s Rapidem a 22. srpna s Kladnem.

Přivedl jste z fotbalu Muamera Mešiće. Představte nám blíže tohoto hráče.

Muamer byl vytipován pro jeho kreativnost a chuť pracovat. Je to univerzál, který má velký potenciál a jsem přesvědčen, že pro nás může být přínosem.

Na jaké umístění v letošní sezoně cílíte? Loni se vám povedlo vyhnout sestupu.

Letos už bych si přál se opravdu vyhnout sestupovým starostem, ale jak víme, tak přání je jedna věc a realita druhá. Pokud vše půjde dobře a vyhnou se nám zranění klíčových hráčů, tak minimálně účast v play off je náš cíl.

Ligu opustily Teplice, Sparta začíná od znovu, k tomu tři nováčci. Jak moc bude soutěž podle vás vyrovnaná?

Je velká škoda, že Teplice odešly z ligy, jelikož jejich přínos byl v soutěži velice znát. Už i díky tomu, že tam hráli kvalitní hráči. Ale bohužel se jim nepovedlo vyhrát mistrovský titul tak vše rozpustili, je to škoda. Sparta to je vždy a každou sezonu velký otazník, ale Beni Simitči je starý lišák a vždy udělá něco, co mu udělá velký a silný tým.

Co říkáte na nováčky soutěže a kdo z nich bude nejnebezpečnější?

Co se týká třech nováčků v lize, tak zatím nejvíce favorizuji Spartak Perštejn, který do svých řad přivedl velice zkušené borce. Troufnu si říct, že to bude překvapení ligy, jelikož David Filinger je ambiciózní a nenechal nic náhodě, tak slušně doplňuje. SKUP Olomouc bude určitě silným soupeřem, ale myslím, že bude znát rozdíl mezi první a druhou ligou. No a třetí nováček, ten to asi bude mít nejtěžší. Vysoké Mýto je tradiční klub a myslím, že do ligy patří, ale myslím, že se opět ukáže rozdíl mezi oběma ligami.

Kromě vedení českolipských Démonů jste ve vedení futsalu. Jak hodnotíte změnu na postu předsedy a nově vedená jednání Výkonného výboru SFČR?

Ano jsem ve vedení futsalu a přiznám se, že jsem velice rád, že jsem mohl být součástí rodící se změny, a to ve všech směrech vedení futsalového svazu. Nově zvolený předseda Radek Lobo je skvělý manažer a protřelý z vedení firmy. Nejen naše liga žila tak trochu svým životem, ale teď to vše dostává obrysy fungujícího úseku, který má co nabídnout. Radek má vedle sebe dva skvělé pomocníky, a hlavně se zkušenostmi s futsalovou problematikou. Petra Panchartková je ta něžná část týmu, ale jinak je ostrá jak břitva a umí si zjednat pořádek. Daniel Kolman je opět člověk na svém místě, jelikož jeho dlouholeté zkušenosti a kontakty se dají krásně spojit ve prospěch futsalu. Takže když to shrnu, pokud nám futsalová obec dá šanci využít tento potenciál, který teď ve vedení svazu je, myslím, že to bude slavit úspěch. Ale věřte mi, nic nejde hned a vše má svůj čas.

Další aktuality

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.

Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost
Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost 15.02.2024

Za čtyři zápasy v Helasu stihl Dominik Balog vstřelit tři branky a připsat si jednu asistenci. Co vlastně dvaadvacetiletého futsalistu do Brna z Chrudimi přivedlo? A co všechno si kromě svého herního vytížení pochvaluje?

Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii
Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii 31.01.2024

Jeden z nejzkušenějších slávistů Martin Brychta působí v letošní sezoně také v roli vedoucího mužstva. Kromě své vlastní přípravy na zápas tak dohlíží na různé předzápasové povinnosti. I přes tři vážná zranění kolene dotáhl počet svých startů v 1. Futsal lize na 200 a stále si připisuje další. Při této příležitosti jsme ho požádali o vzpomínkový rozhovor.