Ve středu ráno jste zahájili přípravu na nový soutěžní ročník. Kolik se vám do ní hlásilo hráčů?
Do přípravy se zapojilo 13 hráčů, jen Roman Mareš se z osobních důvodů připojí do tréninkového procesu později. Máme jednoho nového hráče ve fázi testování, jinak byli všichni ostatní již součástí našeho týmu v loňské sezoně.

Jsou všichni OK, nebo má někdo nějaké zdravotní potíže a bude začínat individuálně?
Bohužel nejsou, máme dva „marody“. Matěj Slováček se zotavuje po operaci. Jeho případ vyžaduje hodně pozornosti a chceme, aby hrál jen tehdy, až bude stoprocentně fyzicky připravený. Dominik Balog se vrátil z univerzitní akce reprezentace ČR se zraněním nohy. Oba proto absolvují některé tréninky společně s týmem a jiné zase individuálně.

Dle plánu na první týden je zřejmé, že se hráči s míčem zatím příliš nepotkají. Co je tedy bude v přípravě konkrétně čekat?
První týden slouží k readaptaci pro tělo. Všichni obdrželi 14 dnů před začátkem společných tréninků individuální tréninkové plány, což spolu s tímto prvním týdnem pomůže vytvořit přirozenou adaptaci pro tělo, čímž se sníží pravděpodobnost zranění. Již ve druhém týdnu budou mít hráči kontakt s míčem, i když v této fázi přípravy hraje hlavní roli hlavně fyzický trénink. V průběhu let jsme s touto strategií uspěli. V prvním měsíci budeme pracovat v režimu devíti tréninkových jednotek týdně. Bude důležité kontrolovat tréninkovou zátěž a intenzitu, abychom v září byli připraveni na odpovídající soutěžní úrovni. Určitě se jedná o nejtěžší měsíc v roce, ale všichni sportovci si uvědomují, že toto období je velmi důležité.

Je příprava stejná jako v minulosti, nebo jste si pro hráče připravil nějaké novinky?
Příprava bude vypadat podobně jako v loňském roce, pouze s několika drobnými úpravami. Proto všichni doufáme, že dosáhneme stejné úrovně výkonu.

Po kolika dnech (případně týdnech) přípravy sehrajete první přátelský zápas?
Nerad hraji přípravná utkání před zakončením třech plných tréninkových týdnů. Objem je extrémně vysoký a riziko zranění při zápase je vysoké. Vzhledem k tomu, že se zaměřujeme na fyzickou přípravu, klademe tímto větší důraz na trénink. První zápasy nás tak čekají až 18. a 19. srpna v Polsku proti Bielsko-Biale.

A kdy se představíte futsaluchtivým fanouškům doma?
Zatím nemáme domluveno žádné domácí přípravné utkání, ale ještě jsme neuzavřeli naše plánování a domácí zápas se může klidně uskutečnit. Líbí se mi myšlenka představit se a být v kontaktu s našimi fanoušky před začátkem ligy, takže tuto otázku nechme otevřenou.

Na úplný závěr dodejme, že sezona začíná pro chrudimské futsalisty prvním kolem v pátek 26. srpna na hřišti Olympiku Mělník. Vlastním fanouškům se pak představí hned o týden později, v pátek 2. září, kdy od 20:00 hodin přivítají jednoho z nováčků soutěže SKUP Olomouc.

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.