Právě jste prodloužili smlouvu s naším klubem FK Chrudim. Mohu se zeptat, na jak dlouho a co byly hnací faktory k prodloužení?
David: Smlouvy jsme s bratrem prodloužili na tři roky, takže ta nadcházející sezona pro nás bude už sedmá v chrudimském dresu. Těch důvodů k pokračování bylo několik, ale asi hlavní byly rodinné důvody a Liga mistrů. Jelikož se mi narodila dcera a stavíme s přítelkyní domeček, tak je pro mě Chrudim nejlepší varianta. Možnost zahrát si nejlepší soutěž na světě je velmi lákavá.
Pavel: Z mé strany také nebyl důvod hledat si po vypršení smlouvy angažmá někde jinde. V Chrudimi jsem spokojený po všech stránkách. Mám to blízko ke své rodině, máme velmi kvalitní tréninkový režim, hraje se zde futsal na nejvyšší úrovni, a to minimálně na republikové scéně. Samozřejmě lákadlo zahrát si Ligu mistrů v následující sezoně má také svoji váhu. Takže stačilo jen najít tu správnou dohodu s vedením klubu, která by vyhovovala oběma stranám, což se povedlo.

Měli jste i jiné nabídky? A můžete být konkrétní?
David: Určité nabídky se objevily, ale v rámci diskrétnosti si to raději necháme pro sebe.

Probírali jste prodloužení s bratrem - mezi sebou?
Pavel: Samozřejmě. Tyto věci řešíme vždy společně. Možnost, že by šel jeden z nás hrát jinam, myslím nepřipadala vůbec v úvahu.

Co od nastávající sezony očekáváte?
David: Samozřejmě chci vyhrát vše, co půjde, ale naši soupeři také posilují, takže očekávám náročnou cestu za obhajobou. Určitě bychom chtěli uspět i na mezinárodní úrovni a probojovat se v Lize mistrů co nejdál.
Pavel: Jako každý rok budeme chtít vyhrát českou ligu i pohár, i když obhajoba bude zřejmě dost těžká. Navíc letos hodně věřím, že uděláme úspěch v Lize mistrů. Snem by bylo se probojovat do Final four, ale v silné mezinárodní konkurenci to bude velmi obtížné. Tým však máme kvalitní, navíc jsme již delší dobu spolu, a proto cítím, že letos tam šance určitě je.

Zmiňujete Ligu mistrů. Před 14 dny byl rozlosován její nový ročník, co říkáte na cestu do Severní Makedonie a na možné soupeře?
David: Pro mě je to velká neznámá, ale samozřejmě se na to těším. Uvidíme, kdo doplní naši skupinu z předkola, ale určitě to budou kvalitní celky. V této soutěži nejsou slabé týmy. Pavel: Já také nevím moc co očekávat. Soupeře neznáme, takže se budeme soustředit sami na sebe. Nic jiného než postup přivézt nechceme.

Kdy vůbec začíná příprava na nový ročník?
David: Začátek přípravy je naplánován na 27. července. Nicméně jsme již obdrželi individuální tréninkový plán, podle kterého momentálně jedeme.

Na samý závěr mi to nedá, abychom se ještě krátce nevrátili k titulu. Kolikátý už máte? A jaké byly oslavy?
David: Titul je to náš již třetí. Já osobně si ho zatím cením nejvíce, jelikož jsem týmu pomohl více než u těch dvou předchozích. Oslavy byly podařené a více bych to asi nerozváděl. Takové věci by měly podle mě zůstat v kabině (směje se).
Pavel: Pro mě to byl titul, na kterém jsem se podílel největší měrou ze všech tří, co mám, takže i oslavy se tomu podobaly. Ale ani já bych raději do podrobností nezabíhal (směje se)

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.