Po dvou letech se uzavřelo působení severomakedonského reprezentanta brazilského původu Daniela de Souzy ve Slavii. Zkušený futsalista bude v nové sezoně oblékat dres srbského mistra KMF Loznica-Grad. V srbské lize již v minulosti získal čtyři mistrovské tituly.

„Daniel byl výraznou postavou našeho týmu, děkujeme mu za všechno, co pro klub udělal. Vážíme si toho, že neváhal naplno bojovat i ve chvílích, kdy se potýkal se zdravotními problémy. Do dalšího angažmá mu přejeme hodně štěstí,“ uvedl sportovní ředitel Slavie Tomáš Matějka.

Daniel přišel do Edenu před dvěma lety a měl výrazný podíl na dvou postupech do semifinále play-off 1. Futsal ligy a do finále domácího poháru. V první sezoně v sešívaném zaznamenal 8 branek a 10 asistencí, v té druhé pak 15 gólů a 10 asistencí. V anketě o nejlepšího zahraničního hráče soutěže skončil na 2. až 4. místě.

Igor Leovski nebude v nové sezoně pokračovat ve Slavii a stává se volným hráčem, který si v tuto chvíli si vybírá nové angažmá. V Edenu končí severomakedonský reprezentant po čtyřech letech.

Do Slavie přivedl levonohého futsalistu Ivan Božovič před sezonou 2018/2019. Igor se potýkal s několika zraněními, avšak na play-off 2020/2021 si načasoval formu výborně a patřil k tahounům týmu, který vyřadil ve čtvrtfinále Spartu. Herně rozkvetl po příchodu trenéra Davida Friče.

V základní části sezony 2020/21 nasbíral 17 bodů za 9 branek a 8 asistencí, v play-off si pak připsal 5 gólů a dvě asistence. Střílel klíčové góly v závěru čtvrtfinále se Spartou. Ve čtvrté sérii vsítil po spolupráci s makedonským spoluhráčem Danielem vítězný gól v prodloužení, kterým Slavia srovnala stav čtvrtfinále na 2:2, a v rozhodujícím pátém utkání na půdě soupeře zaznamenal taktéž vítěznou branku znovu po přihrávce Daniela.

Také v minulé sezoně patřil Leovski k oporám týmu, se Slavií postoupil podruhé do semifinále play-off a do finále poháru. V základní části si připsal 10 branek a 16 asistencí, v play-off pak pět branek a jednu asistenci, důležité byly zejména jeho rozhodující góly v dramatických prodlouženích.

„Igorovo působení ve futsalové Slavii bylo vzorem toho, jak by to u zahraničního hráče mělo vypadat. Naučil se výborně česky, skvěle zapadl do kabiny a na hřišti odváděl profesionální výkony. Přejeme mu hodně štěstí v další kariéře a věříme, že se jednou třeba ještě v Edenu potkáme,“ uvedl PR manažer Ondřej Zlámal. 

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.