Jednalo se o těžké rozhodování?
Řeknu to takhle. Mám tým, se kterým rád pracuji, a velký pokrok je, myslím, za posledních pár let na naší hře jasně vidět. Každým rokem hrajeme komplexnější futsal, což nás všechny samozřejmě těší. Jelikož jsme spolu už dlouho a já mám od klubu volnou ruku, každý rok experimentuji, měním způsob, jakým hrajeme a trénujeme, a to mi umožňuje trenérsky růst. Interakce se všemi v klubu je skvělá, fanoušci podporují tým a život v zemi je dobrý. Z tohoto pohledu to byla pro mě jednoduchá volba. Před podpisem smlouvy však bylo potřeba vyřešit některé osobní problémy. Naštěstí se vše podařilo, a tak jsme se rychle domluvili. Uvědomuji si, že ve sportu se věci rychle mění a v určitém okamžiku bude čas na změnu, takže chci vytěžit maximum z přítomnosti, kdy zde trénuji.

Nastávající sezona ale bude určitě náročnější, vždyť jste v té loňské vyhráli prakticky vše. Dá se to zvládnout?
Jediný způsob, jak dosáhnout lepších výsledků, je udělat skvělý výsledek v UEFA Futsal Champions League, to je jasné. Musíme ale začít postupně, tedy pracovat na obhajobě našich titulů ze sezony 2021/2022, což tušíme, že nebude vůbec snadný úkol. Všichni ale víme, že očekávání klubu jsou vzhledem k celé jeho historii vysoká, takže nemůžeme být spokojeni s tím, co se stalo v minulé sezoně, ale spíše přemýšlet o tom, čeho chceme dosáhnout v budoucnu. Vždy se tedy soustředíme na to, co můžeme ovlivnit. Naším cílem bude velmi dobře se připravit a zvýšit úroveň našich výkonů. Jen tímto způsobem budeme na dobré cestě vyhrávat pro klub další tituly.

Zdá se, že k nějaké velké výměně hráčů v týmu nedojde, z čehož musíte mít jistě radost?
Udržení týmu je velmi důležitá otázka úspěchu. Naštěstí náš klub má na toto dlouhodobě stejný názor, což je jistě i jeden z důvodů jeho úspěšné historie. A tato strategie nám pomáhá vytvářet pracovní návyky, které jsou podle mého názoru jedním z klíčů k úspěchu. Takže jako trenér jsem spokojený, že se klub snaží udržet velkou část svého kolektivu a kdykoli je to možné, snaží se posílit o sportovce, kteří mají důležité vlastnosti pro naši hru. Pevně věřím, že to opět potvrdíme i na hřišti.

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.