Nakonec se představí v Severní Makedonii, kde se střetne s pořádajícím KMF Skopje 1927. Na další účastníky čtyřčlenné skupiny si ale oba tito soupeři musí počkat do konce prázdnin, kdy musí být dohrány skupiny předkola. Jisté je ale to, že je budou čekat vítězové skupin G a H.

Skupina H se odehraje od 23. do 28. srpna a bude ji hostit slovenský Lučenec, jehož Futsal Klub je úřadujícím mistrem našich východních sousedů. Dalšími účastníky jsou irský Blue Magic FC Dublin, estonský FC Cosmos Talllin a velšský Futsal Club Cardiff.

Skupina G se odehraje ve stejném termínu v Lucembursku, kde místní FC 03 Futsal Differdange přivítá FC Apoel Limasol (Kypr), Futsal Tirana (Albánie) a Belfast United (Severní Irsko).

„Já jsem osobně v Severní Makedonii nikdy nebyl, takže nemám moc informací o této zemi. Již před losem bylo jasné, že budeme cestovat na horkou půdu soupeře, takže jsme s tím byli smířeni. Každopádně tam pojedeme plně připraveni a odhodláni skupinu vyhrát, ať už naši skupinu doplní kterýkoli tým z předkola," má jasno chrudimský Pavel Drozd.

Stejnou myšlenku zastává i další český reprezentant Tomáš Koudelka: „I pro mě to bude to první návštěva Makedonie a jsem na soupeře hodně zvědavý, momentálně o soupeři nemám moc informací, ale na vše máme jak my, tak náš trenér, dostatek času. Z předkola tipuji, že postoupí tým Diferdance, který jsme dokázali v domácím prostředí porazit, ovšem šlo o velice silného soupeře, který měl ve svém týmu výborné Brazilce a Portugalce. Ač lucemburský futsal nemá takové jméno v Evropě, tak jde o velice kvalitní celek. Z druhého předkola věřím slovenskému mistrovi Lučenci, který je hegemonem posledních let na Slovensku a je každoročním účastníkem Ligy mistrů. I tento soupeř bude mít kvalitu, každý rok tým doplňují kvalitní cizinci. Mrzí nás, že jsme se nedostali do části A, ale díky tomu uděláme všechno, abychom tuto skupinu vyhráli a zahráli si s top týmy v Evropě v elitní fázi."

Tak co, tipnete si, s kým se kromě Makedoňanů střetnou naši borci o postup do Elite round? Derby bývalých federálních „bratrů“ určitě není nereálné…

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.