„Sehrávat se s novými spoluhráči nebylo vůbec snadné. Kádr se často měnil,“ vysvětloval jednu z komplikací. Jaká bude nyní jeho budoucnost?

Tariku, jak trávíš čas po skončení futsalové sezony. Podle Instagramu máš stále zápasové vytížení?

Po předčasném návratu z Prahy kvůli zranění jsem hned nastoupil do své práce a jsem tu zase spokojený. Určitě si ale nedávám oddych, co se týče kopání do míče. Každý víkend mám fotbalový zápas, takže to vytížení je velké.

Jak s větším odstupem času hodnotíš minulou sezonu ve Spartě?

S odstupem času mám takové smíšené pocity. Společně s Andrejem Mykytjukem jsme jediné posily, co v podstatě zůstaly od začátku do konce. Kádr se často měnil a sehrávat se po krátké časové době stále s jinými hráči nebylo také vůbec snadné. Sezonu ale hodnotím kladně. Byla to pro mě osobně skvělá zkušenost a velice si této příležitosti vážím. Mrzí mě, že jsem během sezony měl všelijaké zdravotní komplikace, ale takový je život a sport.

Jaký je z tvého pohledu hlavní důvod toho, že ve Spartě pokračovat v příští sezoně nebudeš?

Hlavní důvod je asi můj stesk po domově. V Brně jsem doma. Chyběla mi rodina a přátele. Ostatní důvody zatím zůstanou mezi mnou a Spartou.

Co tě čeká v následujících měsících. Jak se budeš připravovat na novou sezonu? 

Určitě mě čeká hodně práce v cestovní kanceláři. (smích) Ne teď vážně. Chci se na příští sezónu připravit co nejlépe. Sestavuji si teď nějaký individuální plán, který mi pomůže k tomu, abych byl na sto procent připravený. Samozřejmě pojedu i na dovolenou, ale nebudu si tam celou dobu válet šunky. (smích) Chci, aby do nové sezony vstoupil nový Tarik, který bude lepší než kdy dřív. Uvidíme, jak to všechno půjde. 

Pokračovat budeš v Helasu, nebo je na stole i jiná nabídka?

Moje další působiště je už skoro hotová věc, ale těch nabídek na stole je víc. Brzy všechno vzejde na povrch.

Jak si říkal, tak pracuješ v cestovní kanceláři. Jaká je tvoje pracovní náplň? 

Naše cestovní kancelář je specializovaná na Chorvatsko, takže využiji své znalosti bosenštiny nebo chorvatštiny. Pracuju na rezervačním oddělení. Pracuji zde už pár let, ale bylo to spíše brigádně. Tento rok bych mohl potencionálně přejít na plnohodnotného zaměstnance. Velice mě tato práce baví a jsem rád, že zde můžu být.

Už poznáváte, jak se na cestování podepsal Covid-19? 

Tak Covid-19 nás poznamenal spíše minulou sezonu. Sezonu, co přichází, díky Bohu nijak neomezil. Snad to takhle bude i nadále až do konce. Samozřejmě se lidi stále Covidu-19 bojí, ale naštěstí to není tak strašné jako minulý rok a pro nás je to taky jen dobře.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.