Můžeme se nejprve vrátit ke skončené sezoně, jaké to bylo zahrát si finále Bundesligy?

Bylo to super, přijela nás podpořit stovka našich fanoušků, takže byla v hale skvělá atmosféra. Jen je škoda, že se finále hrálo na jeden zápas. Bylo to od obou celků opatrné, nebylo moc šancí a čekalo se na to, kdo vstřelí první gól. Takže pro diváky to moc pohledný futsal nebyl.

Michal Salák říkal, že časem přebolí zklamání z prohry a převládne radost nad účastí ve finále. Tak jak je to u vás, už zklamání odeznělo?

Ano, to prvotní zklamání už mě přešlo, každý chtěl vyhrát, ale s odstupem času jsem rád, že jsme zvládli těžké semifinále a mohli si užít finále Bundesligy. Jen je škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce.

Co osobně vám působení v Německu přineslo ve futsale?

Jedna z věcí je určitě disciplína, Němci si na tom hodně potrpí, ať to je disciplína na tréninku či zápase, nebo respekt k soupeři a k rozhodčímu.

A jaká to byla životní zkušenost?

Odejít do ciziny byla pro mě dobrá zkušenost, ačkoliv tam byly samozřejmě pozitivní i negativní věci, tak mi to dalo strašně moc. Nejvíc jsem rád, že jsem si zlepšil němčinu.

Jak jste spokojený se svými výkony a statistikami?

Nechci moc hodnotit své výkony, někdy jsem určitě mohl hrát lépe, ale myslím si, že jsem na hřišti nezklamal. Naopak tím, že jsem hrál, jsem získával zápas od zápasu větší sebevědomí. Mrzí mě jen, že v druhé půlce sezony jsem odehrál jen čtyři zápasy a play-off, dohrával jsem s bolestmi zad, takže to ode mě nebylo úplně stoprocentní. Co se týká statistik, nepočítal jsem si to, ale myslím, že jsem v sezoně bodoval ve všech zápasech kromě dvou utkání a bohužel i finále.

Jak důležité pro vás byly pozvánky do reprezentace?

Mně se tím splnil sen, jsem moc rád, že jsem dostal šanci. Nabylo mi trošku sebevědomí, začal jsem si více věřit. Důležité je pro mě teď stále na sobě pracovat a trénovat, abych dostal další pozvánku.

Je to hlavní cíl i pro budoucí kariéru se v reprezentaci udržet?

Byl bych moc rád, kdybych se v reprezentaci mohl udržet, byl to i důvod se vrátit do naší ligy, abych byl více na očích a dokázal si, že na to mám být v reprezentaci.

S německým klubem jste se rozloučil, jak těžké to bylo rozhodnutí?

Bylo to doopravdy těžké rozhodování. Po finále jsem na pár dní vypustil futsal z hlavy, potom jsem přemýšlel, co pro mě bude nejlepší, a nakonec jsem dospěl k závěru, že potřebuji změnu.

Kde budete působit v nové sezoně, pokud to ještě není tajemství?

V nové sezoně budu působit u nováčka ve Spartaku Perštejn. Těším se na to, trenéra znám, budu mít jinou roli v týmu, bude to blízko domů. Všechno se to ideálně sešlo.

Další aktuality

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.

Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost
Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost 15.02.2024

Za čtyři zápasy v Helasu stihl Dominik Balog vstřelit tři branky a připsat si jednu asistenci. Co vlastně dvaadvacetiletého futsalistu do Brna z Chrudimi přivedlo? A co všechno si kromě svého herního vytížení pochvaluje?

Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii
Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii 31.01.2024

Jeden z nejzkušenějších slávistů Martin Brychta působí v letošní sezoně také v roli vedoucího mužstva. Kromě své vlastní přípravy na zápas tak dohlíží na různé předzápasové povinnosti. I přes tři vážná zranění kolene dotáhl počet svých startů v 1. Futsal lize na 200 a stále si připisuje další. Při této příležitosti jsme ho požádali o vzpomínkový rozhovor.